POMOĆ GRADA Antifašisti dobili samo 500 eura; Letinić: Uvijek dobivamo najmanje

Jučer smo izvijestili koliko su braniteljske udruge dobile iz tehničkog proračuna te tko je u odnosu na prošlu odluku o nužnom financiranju dobio više, a tko manje. Grad je objavio i podatke o financiranju “udruga za promicanje vrijednosti antifašizma i udruge domovinske vojske iz II svjetskog rata i poraća”.

Među njima su ovoga puta samo zadarski antifašisti, a Udruga logoraša iz Dalmacije u Musolinijevim fašističkim koncentracijskim logorima nije dobila ništa. U ožujku su dobili 300 eura, a sada ni to, dok je Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra dobila 500 eura, što je 100 eura više nego u ožujku.

U Udruzi su ogorčeni ovakvim odnosom prema njima, kao i činjenicom da Grad već godinama izbjegava položiti vijence poginulim borcima na Gradskom groblju:

Uvijek dobivamo najmanje, a što možemo? Oni su vlast, pa određuju i to. Tražili smo više jer ove godine imamo i obilježavanje 80 godina oslobođenja Zadra i Dalmacije i trebali bismo dostojno i svečano organizirati obljetnicu, ali izgleda ništa od toga, kazao nam je predsjednik zadarskih antifašista, Miljenko Letinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...