OPET HLADNI POGON Dukić danas objavljuje novu odluku o nužnom financiranju

Usvajanje proračuna doživjelo je još jedan fijasko na sjednici Gradskog vijeća, što znači da gradonačelnik Branko Dukić mora donijeti novu odluku o nužnom financiranju. Do ove mjere kojom Grad funkcionira “na aparatima” došlo je zbog činjenice da su na Vijeću ove srijede sve točke vezane za proračun skinute s dnevnog reda.

Dukić stoga mora u novu odluku o nužnom financiranju koja će vrijediti za naredno tromjesečje. To praktički znači da se ovaj hladni pogon nastavlja i iduća tri mjeseca, no malo je vjerojatno da će se proračun izglasati i nakon tog razdoblja jer tada ionako više nema smisla.

Naime, dolaze lokalni izbori, kampanja će početi već nakon ljeta te izglasavanje proračuna i ne bi donijelo neke osobite koristi s obzirom da se bliži kraj godine. Pročelnika Upravnog odjela za financije, Ivana Mijolovića, pitali smo kada će biti objavljena odluka gradonačelnika o nužnom financiranju, a evo što nam je odgovorio:

Odluka o nužnim rashodima i izdacima za period od siječnja do rujna 2024. godine će biti objavljena do kraja dana ili sutra ujutro, kaže Mijolović.

Naime, Prijedlog Proračuna Grada Zadra za 2024. godinu iznosi 123.409.436,32 eura, a gradonačelnik Branko Dukić već je naglasio kako je to najveći i najizdašniji proračun u povijesti grada. Od kapitalnih projekata u prijedlogu kojega su vijećnici već dobili na razmatranje tako se navode: projekt Aglomeracije Zadar – Petrčane, izgradnja dječjeg vrtića Pčelica, izgradnja dječjeg vrtića Smiljevac, izgradnja dječjeg vrtića i prostorija MO Crvene kuće, rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića Duga i izgradnja mjesnog odbora Puntamika.

Tu je i održavanje komunalne infrastrukture uz podizanje komunalnog standarda, izgradnja cesta, groblja i javnih površina u trogodišnjem razdoblju kako je iskazno u Planu izgradnje komunalne infrastrukture, nastavak ulaganja u škole i školske programe, što uključuje produženi boravak, asistente u nastavi, prehranu i energetsku obnovu osnovnih škola na području Grada.

No, od svega ovoga zasad ništa, naprotiv, čeka se objava najnovije gradonačelnikove Odluka o nužnim rashodima i izdacima za razdoblje do rujna ove godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...