OGROMAN ODAZIV NA NATJEČAJ OPĆINSKOG SUDA Zahvaljujući boljim uvjetima rada, zaposlili 45 službenika!

Nakon vijesti  o zapošljavanju 16 novih sudaca, s Općinskog suda u Zadru stiže još jedna izvrsna vijest – zaposili su čak 45 službenika. Zna li se kakva je situacija dosad bila te da je dio službenika u čitavoj Hrvatskoj odlazio sa sudova zbog male plaće, ovo je doista velik uspjeh za zadarski Općinski sud.

Pokazao se jako velik interes za zapošljavanje na sudu, imali smo natječaj za zemljišno-knjižnog referenta i na jedno smo mjesto dobili čak 14 prijava, a razlog tome svakako je i povećanje plaća, kaže glasnogovornik Davor Dubravica.

Štrajk sudskih službenika tako je ipak donio rezutate u povećanju koeficijenata, no ovako velik odaziv za mjesto sudskih službenika svakako je i rezultat promjene radne klime na Općinskom sudu u kojemu je početkom godine došlo do promjene rukovodstva. Reorganizacija je dovela i do rješavanja brojnih zaostalih predmeta te je njihov broj sada smanjen za 1.252 predmeta.

Na sudu su nam i pojasnili kako se, osim reorganizacije rada, ovakvi rezultati mogu pripisati pojačanom angažmanu svih djelatnika suda te uvođenju prekovremenog rada. Tako se po odobrenju Ministarstva pravosuđa na Općinskom sudu u Zadru prekovremeni rad obavlja od 7. ožujka 2024. U ožujku je prekovremeno radilo 65 djelatnika na različitim sudskim odjelima, u travnju 52 djelatnika, a prekovremeni se rad nastavio i u svibnju, kazao nam je sudac Dubravica, napominjući kako se prekovremeni rad obavlja u radne dane, izvan redovnog radnog vremena suda te i subotom.

Naime, iako su 2022. Kazneni i Prekršajni odjel spojeni u jedinstveni Kazneno-prekršajni odjel, u praksi se takvo spajanje pokazalo neučinkovitim. Većina sudaca Prekršajnog odjela prebačena je na Parnični odjel na kojem, zbog potrebnog vremena za upoznavanje s novom vrstom predmeta, nisu mogli dati maksimum u radu. Prekršajni predmeti raspoređeni su sudskim savjetnicima koji nisu imali potrebno iskustvo na tim predmetima, a poslovi dežurstva u prekršajnim predmetima izvan redovnog radnog vremena su raspoređeni i kaznenim sucima.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...