ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZD-A54-ML”, Dukić: “Očekujem otvaranje Centra za mlade najkasnije u rujnu ove godine”

Od velike je važnosti da svakodnevno radimo na uključivanju mladih u javne politike i procese donošenja odluka, riječi su kojima je gradonačelnik Branko Dukić danas na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar otpočeo prvu konferenciju u sklopu projekta ZD 154 ML kojega vodi Udruga Prizma u suradnji s partnerima Udrugom mladih Ahimsa, Gradom Zadrom, Udrugom Cinaz i Udrugom Trećeprostor. Projekt, koji će trajati od 1. lipnja 2024. do 30. rujna 2025. godine, financira Europska unija s ukupnom vrijednošću od 47.206,00 EUR kroz program Erasmus+.

To izravno utječe na podizanje kvalitete života svih koji živimo u ovom gradu. Grad Zadar prepoznao je potrebu za sustavnim pristupom u razvoju politike za mlade te ćemo i kroz ovaj projekt nastojat stvoriti kvalitetnije temelje za dugoročne promjene koje će poboljšati kvalitetu života mladih i zajednice. I ranije smo kroz brojne projekte realizirali partnerstva s brojnim udrugama s raznih područja od kulture i podrške mladima, volonterstva te time jasno pokazali kako će u Centru za mlade biti mjesta za sve. Veselimo se participaciji projektu kroz koji će se izraziti i izraditi Program za mlade, kazao je Dukić dodavši kako je odluka o Centru za mlade trenutno na javnom savjetovanju.

– Očekujem otvaranje Centra najkasnije u rujnu ove godine i nadam se da ćemo se onda vidjeti u još većem broju. Odmah nakon savjetovanja objavit ćemo natječaj za uredske prostore, dok je za ostale prostore predviđeno terminsko korištenje. Za sve nenaplatne aktivnosti udruge će u centru imati na raspolaganju prostore i to bez naknade, a za one koji naplaćuju svoje aktivnosti cijena će biti simbolična, poručio je Dukić.

Predsjednik Udruge Prizma Silvestar Petrov ukratko je predstavio projekt najaviviši partnerske organizacije koje će predstaviti nadolazeće aktivnosti.  Cilj je bio uključiti mlade u sve faze projekta, od pripremnih do provedbenih, pa su tako već početkom godine krenuli s fokus grupama i sastancima kako bi detektirali potrebe mladih i motivirali ih da im se priključe u pripremi projektnog prijedloga.

Ideja je da kroz ovaj projekt aktivno uključimo mlade u procese donošenja odluka grada Zadra i da razvijemo program koji će odgovoriti na potrebe mladih u gradu Zadru. Da istražimo potrebe i želje mladih, ali na jedan “youth friendly” način!, bio je jasan Petrov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...