NOVI DIREKTOR Ante Josip Šikić: Povratak u Odvodnju velik mi je izazov

Objavili smo danas vijest o odluci gradonačelnika Zadra kojom je za novog direktora gradske tvrtke Odvodnja, nakon umirovljenja Grge Peronje, imenovao diplomiranog inženjera strojarstva Antu Josipa Šikića. S novim direktorom čuli smo se upravo za vrijeme obilaska pročišćivača, a evo što je u svojoj prvoj izjavi za medije, o razlozima ponovnog preuzimanja ove gradske tvrtke, kazao za naš portal:

Cilj mi je u što kraće vrijeme sagledati projekte i njihovu realizaciju te odrediti korake za nastavak, naravno, uz što manje smetnje građanima, osobito kada je riječ o aglomeraciji. Priprema projektne dokumentacije pročišćivača započela je još za mog prvog mandata u Odvodnji i upravo sam saznao da je projekt u cjelosti završen te da se još čeka novi elaborat zaštite okoliša, a potrebno je i od nadležnog ministarstva dobiti potvrdu za uporabnu dozvolu, kazao nam je Šikić, a na pitanje što mu je na početku novog mandata najveći izazov, odnosno je li to aglomeracija, odgovara:

Sve to skupa jedan je izrazito zahtjevan i težak zadatak jer se odvija na više frontova, a i u pogledu radne snage dolazi sve zahtjevnije vrijeme. Jednako tako, i izvođači na aglomeraciji muku muče s radnicima jer imaju uvoznu radnu snagu upitne kvalitete, što se može odraziti na kvalitetu radova i brzinu rokova. Međutim, neću trčati pred rudo s obzirom da najprije treba sagledati zatečeno stanje, a danas sam ipak dobio samo prvi dojam. U svakom slučaju, ovo mi je velik izazov i u Odvodnju sam i došao sam jer sam procijenio da gradu mogu dati znanja, iskustva i kvalitete koju ova tvrtka treba, kazao je za naš portal prvog radnog dana novi direktor Odvodnje, Ante Josip Šikić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...