Najava kreativne radionice recikliranja – upcycling u Zadru!

U sklopu projekta Info centar za mlade Zadar, Udruga CINAZ poziva sve zainteresirane na kreativnu radionicu upcyclinga, koja će se održati 21. lipnja u 16:30 sati u prostorijama udruge CINAZ na adresi Andrije Medulića 2.

Upcycling je proces prenamjene otpadnog materijala ili beskorisnih predmeta u proizvode nove ili bolje namjene, čime se povećava njihova ekološka vrijednost. Ova radionica pruža priliku sudionicima da se upoznaju s konkretnim primjerima primjene upcyclinga i saznaju kako takve aktivnosti mogu postati dio svakodnevnog života. Kroz proces upcyclinga, sudionici će raditi na osobnom razvoju, razvijanju praktičnih i kreativnih sposobnosti te ekološke osviještenosti.

Radionica je podijeljena u dva dijela. U prvom, uvodnom dijelu, sudionici će se upoznati s teorijom i primjerima upcyclinga. U drugom, praktičnom dijelu, sudionici će se samostalno upustiti u kreativni proces upciklaže, prenamjenjujući odbačene predmete u nove korisne predmete.

Na radionici će se koristiti decoupage tehnika i druge kreativne metode. Sudionici će imati priliku ukrašavati staklene teglice, limenke, majice i plastične boce. Posebna aktivnost bit će izrada “teglice sreće” (jar of happiness), što će omogućiti sudionicima da izraze svoju kreativnost.

Predviđeno trajanje radionice je 1,5 do 2 sata, a sav potreban materijal je osiguran.

Pridružite nam se i otkrijte kako jednostavne stvari mogu postati čarobne uz malo mašte i kreativnosti.

Datum: 21. lipnja

Vrijeme: 16:30 sati

Lokacija: Prostorije udruge CINAZ, Andrije Medulića 2

Prijaviti se možete na: https://forms.gle/swciNSQ41nAPykKA8

Radujemo se vašem dolasku!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...