METEO ZADAR Subota i nedjelja-more, plaža, suncobran, idući tjedan- lumbrela! Donosimo i prognozu- dan po dan…

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

U čitavoj zemlji – sunčano, ponegdje mala i umjerena naoblaka. Ujutro mjestimice u unutrašnjosti magla. Vjetar – tvrdi DHMZ- uglavnom slab, ponegdje umjeren južni i jugozapadni, na otvorenom moru i sjeverozapadni, a ujutro uz obalu mjestimice bura.

Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °Celzija.

Pretežno sunčano i vruće glasi naravno prognoza i za Zadar.

Uostalom pogledajte kroz prozor, a sigurni smo da Vas hladi i kakv klima uređaj na +dvadesetak…

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura većinom između 30 i 33 °Celzija.

Pretežno sunčano, vruće i sparno bit će i sutra.

Kada se radi o Hrvatskoj općenito, zapuhat će umjeren u zapadnim krajevima mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na obali između 21 i 25, a najviša dnevna uglavnom od 32 do 37 °Celzija.

Nestabilno razdoblje ovog tjedna završilo je dakle u četvrtak.

Iako oborina nije bilo svugdje, mjestimice je bilo značajnijih količina. Primjerice, Župa dubrovačka je dobila čak 67 litara po metru kvadratnome. Sinj 32 litre, Dubrovnik 25, Solin 12, po 10 Dugopolje, Han…

Od početka mjeseca do prije dva dana u velikom dijelu RH – naglašava pak Dalmacija Danas– pale su značajne količine oborine, ponegdje i više od prosjeka za lipanj.

Posljednji vikend ovog mjeseca nastavlja stabilnim vremenskim prilikama i donosi povratak pravog ljeta.

Pretežno vedro i poprilično sparno prevladavat će danas.

Na jugu Dalmacije prolazno može biti umjerenog razvoja naoblake u popodnevnim satima. Noći će puhati umjerena bura, danju slab do umjeren vjetar dominantno zapadnih smjerova. Popodne među otocima prolazno može biti pojačan. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature većinom od 30 do 37°Celzija.

Nedjelja produljuje vedro vrijeme, noću će puhati burin, danju na moru slabo do umjereno jugo, jutro još malo toplije, danju većinom od 30 do 36 Celzijevih stupnjeva.

Vrlo slično će biti i – u ponedjeljak. No, već u noći na utorak očekuje se postupna destabilizacija vremena pa će povremeno biti i kiše, grmljevina, čak i pljuskova. Lokalno je moguće izraženo grmljavinsko nevrijeme s tučom, a znatno će osvježiti. Iako uz dosta sunca, malo nestabilnosti će biti i – u srijedu koja donosi buru, a bura bi najjača mogla biti u sunčani četvrtak.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u Zadru i okolici ovaj i idući tjedan, dan po dan… (PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...