METEO NEDJELJA Pripremite lumbrele, nakon poluvedrog i suhog jutra, iza podneva i sutra vrlo lako moguća kiša

Danas nas u cijeloj zemlji prijepodne čeka djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme,  ali od sredine dana stiže u većem dijelu Hrvatske porast naoblake i mjestimična kiša. I to najprije na Jadranu i predjelima uz njega, a zatim prema noći sve češće i drugdje lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i umjereno jugo, najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °Celzija.

Konkretno na našem ZD području bit će u nedjelju djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ponegdje kiša, nerijetko i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, s neverinima prolazno i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 27 Celzijeva stupnja.

Promjenjivo i nestabilno nastavlja se i sutra. Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno može biti i nevremena. Prema noći s ponedjeljka na utorak ipak slijedi smirivanje i razvedravanje, vjetar slab do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo, u okretanju na umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka – kaže prognoza DHMZ-a – većinom od 11 do 16, na Jadranu od 15 do 19 °C, najviša dnevna između 19 i 24 °Celzija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...