MEDITERANSKI LUTKARSKI FESTIVAL “Mediteraneo” ponovno u Zadru, 29.06.-03.07.

Ovoga ljeta, od 29. lipnja do 3. srpnja, održat će se 6. izdanje mediteranskog lutkarskog festivala pod nazivom “Mediteraneo”.

Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar  najavila je, unatoč financijskim problemima,  čak 6 predstava koje će se ove godine izvesti na festivalu. Dvije su iz Hrvatske, u produkcijama Kazališta lutaka Zadar i HNK Varaždin, jedna je iz Slovenije, u kojoj igra Matija Solce, stari znanac zadarskog Kazališta lutaka te dvije francuske i jednu španjolsku.

Iris Pavić Tumpa

 

U sklopu festivala će se također održati i popratni programi, poput promocije knjige Ane Prolić pod nazivom “Djevojčica”, okrugli stol o dramaturgiji lutkarskog kazališta u sadašnjosti, a za kraj festivala će nastupiti Nera Gojanović i Gordana Pavić.

Magdalena Koritar, zamjenica ravnateljice, naglasila je kako je ovo prvi put da su se izvođači sami prijavljivali za festival, a prijava je bilo oko stotinjak, i to ne samo s Mediterana već i cijeloga svijeta, što dokazuje njegov značaj.

Magdalena Koritar

 

Festival počinje u subotu 29. lipnja predstavom slovenskog Teatra Matita “Harms Fault” u prijevodu “Harms je kriv”, a radi se o Harmsovom nelogičnom stroju koji razbija staklo, svira simfonije i pokreće priče, zgode i motive jednog od posljednjih predstavnika ruske avangarde. To je komedija koja izaziva i provocira suvremene stereotipe.

U nedjelju je izvedba predstave “Faust” Kazališta lutaka Zadar, autora Nenada Pavlovića, a koja je ujedno i nedavno imala svoju premijeru. Treća dan festivala će se izvesti predstava “Šapat duše” HNK Varaždina aktualne društvene tematike.

U utorak je izvedba dviju predstava, ujutro u 10 sati “Priča od papira” iz Francuske, a navečer španjolsko-urugvajska predstava “Manual”.

Mediteraneo će naposlijetku zatvoriti predstava francuska predstava “Apneja” koja na šaljiv način prikazuje rutinu bračnog para.

Bitno je napomenuti kako je izvedba svih predstava, osim “Priče od papira” navečer u 21 sat u Kazalištu lutaka.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...