MCLAREN DEMONSTRIRAO SILU; Norrisu pole position u Barceloni, za 0.02 sekunde bolji od Verstappena!

Lando Norris u McLaren-Mercedesu odvozio je savršen krug i osigurao drugi pole position u F1 karijeri pobijedivši Maxa Verstappena za samo dvije stotinke dok su treće i četvrto mjesto zauzeli vozači Mercedesa Lewis Hamilton i George Russell.

Norris je cijeli vikend bio brz i konkurirao za najviše pozicije na treninzima, a u posljednjem dijelu kvalifikacija na stazu je izašao pretposljednji i srušio Verstappena za 0.02 sekundi.

Britancu je ovo drugi pole position nakon VN Rusije 2021. i ujedno prvi za McLaren od te utrke, a društvo u prvom startnom redu pravit će mu Verstappen koji je zadovoljan drugim mjestom nakon teškoga vikenda u kojem se mučio pronaći pravi balans.

Hamilton je odvozio sjajan posljednji krug i zauzeo treće mjesto za Mercedes i tek drugi puta ove sezone pobijedio Russella u kvalifikacijama koji je završio četvrti, ali razmak između Mercedesovih vozača bio je tek 0.002 s.

Vozači Ferrarija nisu mogli parirati brzini Norrisa, Verstappena i Mercedesa te su zauzeli treći startni red pri čemu je Leclerc bio 0.005 s brži od Sainza.

Alpine je imao najbolje kvalifikacije sezone s dva vozača u Q3, a Gasly je bio brži od Ocona na sedmom mjestu, samo desetinku iza vozača Ferrarija.

Perez je imao još jedno razočaranje sa šest desetinki sporijim krugom od Verstappena što mu je bilo dovoljno tek za osmo mjesto, a Ocon je završio deveti ispred Piastrija kojem je prvi Q3 krug obrisan zbog granica staze, a u drugom je izašao široko i odbacio krug.

Alonso i Aston Martin nisu imali brzinu za prolazak u Q3 i pobjednik VN Španjolske 2006. i 2013 startat će s 11. mjesta ispred Bottasa, Hulkenberga, Strolla i Zhoua.

U prvom dijelu kvalifikacija zapeli su Magnussen u Haasu, dva vozača RB-a i dva vozača Williamsa, piše sportklub.n1info.hr.

Utrka je na rasporedu u 15 sati – uz TV prijenos na SK1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...