Mate Bulić i Tomislav Bralić najavili veliki domoljubni koncert “Domu mom” koji u studenom stiže u Zadar

Veliki domoljubni koncert “Domu mom” koji će se održati 30.studenog 2024. na Višnjiku danas su u PRESS centru Dvorane Krešimira Ćosića najavili izvršna producentica i direktorica koncerta Ksenija Abramović, kreativni producent Luka Kotlar te izvođači Mate Bulić i Tomislav Bralić. Koncert u produkciji Laudato televizije okupit će preko dvadeset poznatih hrvatskih glazbenih imena.

– Ideja za projekt nastala je prije svega iz ljubavi prema domovini, zahvalnosti Bogu na tome što ju imamo i iz želje da okupimo najbolje glazbenike iz cijele Hrvatske, Hrvate iz  Hrvatske, okolnih zemalja i cijeloga svijeta i da se ujedinimo u pjesmi, ponosu, zahvalnosti i ljubavi prema domovini, uvodno je kazala Abramović osvrnuvši se na duhovnost kao važnu sastavnicu ove priče:
-Tokom cijelog koncerta prožeta je i duhovna sastavnica. Vjera nas Hrvata je katolička vjera i ovaj koncert također ima za cilj podsjetiti na važnost vjere i molitve za domovinu, za hrvatske obitelji, za zajedništvo u njima. Divno je bilo vidjeti zagrljene parove, očeve koji nose djecu na svojim ramenima i zajedno mole, djecu umotanu u naše hrvatske zastave, mlade ljude koji mole i pjevaju zajedno, starije koji su sa suzama u očima sretni što se naglas mogu molitii  pjevati ono naše hrvatsko. Promatrajući sve te okupljene ljude, nas gotovo 20 tisuća iz mnogih krajeva, netko je rekao da smo tada bili najveća obitelj na svijetu, kazala je dodavši kako će i ova zadarska večer započeti blagoslovom i molitvom za domovinu koju će predvoditi nadbiskup msgr.Milan Zgrablić.

A kako je osmišljen cijeli program, kazao je kreativni producent Luka Kotlar ukazavši na ono što ga samim time čini posebnim:
– Izvođači svih krajeva Hrvatske, s pjesmama iz svih krajeva Hrvatske, s različitim žanrovima, različitih stilova u stvari ujedinjujemo u jedan cjeloviti program koji očito evo da je funkcionirao i da se ljudima svidio. Mogu s ponosom reći da na glazbenoj sceni u Hrvatskoj, odnosno u koncertnoj industriji Laudato TV kao organizator prepoznat je kao ime koje stoji iza velikih koncerata. Iza nas su stadion Maksimir  i pet Arena. Glavni je cilj pružiti posjetiteljima nezaboravni, glazbeni scenski i programski doživljaj na vrhunskoj razini , istaknuo je Kotlar poručivši da neće samo  biti glazbe već i plesa.

Mate Bulić kao jedan od prvih koji je prepoznao i podržao ideju ovog projekta podijelio je dojmove s nezaboravnog zagrebačkog koncerta:
-Ja sam uradio stotine koncerata u svojoj karijeri kao i punih dvorana i stadiona, ali jedan takav koncert kao što je Domu mom u Zagrebu je nešto fascinantno i što čovjeka čini na neki način sretnim, da može biti uopće dio te priče. Ja sam tu večer vidio što do sada nisam, jedno jedinstvo tih ljudi ,njih 20 tisuća koliko je bilo u dvorani. Svi su znali pjesme, što  je fascinantno, od prvog do zadnjeg i ta jedna atmosfera koja je trajala negdje oko 3 sata. Ja sam presretan da sam dio te priče i nadam se da će to biti puno, puno bolje sad na Višnjiku ovdje, zato dragi prijatelji na vrijeme osigurajte vaše karte, jer ja želim da i vi budete dio te priče, poručio je Mate.

Iako već dan poslije, 1.prosinca klapa Intrade nastupa u Beču, ni trenutka se nisu premišljali oko ovog koncerta:
– Nezamislivo je da  koncert takve vrste bude u Zadru, a da ne bude klapa Intrade. Poznato je da je nama osobna karta pisma “Croatio iz duše te ljubim”, pisma koja nas je proslavila. Kada se na nju još spoje “Ne damo te pismo naša”, “Stina pradidova, “Besida moga dida”, puno je pisama u našem repertoaru koja su domoljubne.    Lani u Zagrebu, bila je čast biti tamo. Mi smo u siječnju ,nakon 12- og mjeseca i dosta umorni bili, ali kad otpivate takav jedan koncert i vidite to zajedništvo, ja  sam rekao odmah nakon koncerta: To su moji ljudi, to je naša publika koja voli te naše pisme i čast mi je bilo. I rekao sam zašto ne doći i u Zadar?

Koncert će osim Mate Bulića, Tomislava Bralića i Klape Intrade okupiti niz eminentnih hrvatskih glazbenika među kojima su: Ivica Sikirić Ićo, Meri Cetinić, Tiho Orlić, Dražen Žanko, Zaprešić boysi, Lucija Zovko, Jure Brkljača, Pava Ravenščak, Dino Petrić, Adalbert Turner Juci, Ivana Kovač, Šima Jovanovac, Mirko Švenda Žiga, Klapa HRM Sveti Juraj, Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita, a na pozornici će se pridružiti i jedan gost iznenađenja.

-Zasad je prodano 3 tisuće ulaznica, Zato evo požurite po svoje ulaznice i dajte da i ovdje u Zadru zagrljeni hrvatskim zastavama osjetimo to isto zajedništvo koje smo osjetili u Zagrebu u siječnju, poručila je producentica i direktorica festivala Ksenija Abramović. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim.hr kao i na njihovim prodajnim mjestima te u Laudato  galerijama u Zagrebu, Gračanska cesta 208 i Zadru na adresi Ulica don Ive Prodana 11 (pokraj Svetišta sv. Šime).

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...