LEGENDA HAJDUKA Ivica Šurjak: “Kad Zadar na Stanovima izgubi od Hajduka, navijači nisu nesretni!”

Ivica Šurjak (71) legendarni nogometaš Hajduka – za Antenu je najavio večerašnju utakmicu koja počinje u 21 sat na “Red Bull Areni” u Leipzigu, između Hrvatske i Italije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Podsjetimo, igračima Zlatka Dalića potrebna je pobjeda – ako misle izboriti plasman u osminu finala, dok je Azzurrima dovoljan i bod.

– Izuzetno bitna utakmica – koja odlučuje o tome hoćemo li proći dalje. Na sreću, dosad nismo nikad izgubili od Italije te se nadam da će tako i ostati. Treba igrati hrabro i napadački – moramo Talijanima pokazati zube! Španjolci su pokazali kako se mora igrati s njima, govori na početku Šurjak i nastavlja:

– Talijani su nezgodni, imaju čvrstu obranu po kojoj su poznati, a ovaj put im je dovoljno i neriješeno. Međutim,  i Hrvatska ima dobru reprezentaciju u kojoj ima igrača koji su igrali i u talijanskoj ligi, kao Perišić, Brozović i Kovačić. Ponavljam, Dalić mora svojim igračima kazati da igraju hrabro, ne slaže se s kritikama upućene Luki Modriću:

– Kad pričamo o kritikama, smatram da one više trebaju biti upućene Brozoviću – koji je dosta pao u igri, nego Modriću. Kritizirati Modrića je suludo jer on je igrač koji još uvijek ima kvalitetu, koji je i dalje hitar i brz. Jasno, nije to onaj Modrić od prije deset godina, ali i dalje igra odlično u Realu, ispadanje u prvog krugu EP smatrat će neuspjehom:

– Smatrat ću neuspjehom ako ne prođemo skupinu, zato što smo loše odigrali protiv Španjolske, i što smo, isto tako, loše odigrali prvo poluvrijeme s Albanijom. Neminovnost jest da će nakon Eura doći do smjene generacije, ali imamo mi puno kvalitetnih mladih igrača i ne smijemo se bojati za budućnost, osvrnuo se i na HNK Zadar:

– Žao mi je što HNK Zadar nije uspio ući u viši rang natjecanja. Zadar mi je na neki način u srcu, sjećam se kad nam je bio suspendiran stadion Poljud, igrali smo na Stanovima protiv Osijeka – a ja sam bio sportski direktor. U neku ruku sam bio sretan što smo igrali na Stanovima jer publika je blizu, na metar od terena – tamo svi vole Hajduka. Tu utakmicu dobili smo 4:0. Ne smiju Zadrani stati, trebaju raditi na tome da klub bude puno bolji, evo i Šibenik je ušao u Prvu ligu, za kraj se sjetio i nekih prošlih vremena:

– Kad Zadar na Stanovima izgubi od Hajduka, navijači zbog toga nisu nesretni, zaključio je Šurjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...