KONCESIJE – ZLATNA KOKA GRADA Gradonačelnik objavio natječaj za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Grad Zadar ušao je u već šesti mjesec fukcioniranja bez proračuna. Blagajna je prazna te svaki euro dobro dođe za napuniti je, a praksa je već pokazala da su koncesije na pomorskom dobru prava zlatna koka.

Naime, Grad je danas objavio Javni natječaj za dodjelu dozvola na pomorskom dobru, a radi se o iznajmljivanju opreme za rekreaciju i sport, ugostiteljstvu i trgovini te iznajmljivanju plažne opreme i djelatnosti za njegu i održavanje tijela.

Ukoliko gradskii vijećnici krajem lipnja ne izglasuju proračun, koncesije na plažama Gradu Zadru donijet će lijepu zaradu s kojom će makar malo pokrpati gradski budžet.

U natječaju se navode mikrolokacije za djelatnosti obuhvaćene natječajem, a to su Petrčane, Karma, plaža Kolovare, Diklo, Rava i Ist. Tako Grad za najam pedalina u Petrčanima traži početnu godišnju naknadu od 400 eura, odnosno 100 eura po jednoj pedalini. Za prodaju kukuruza početna naknada je čak 1.000 eura, a za najam 50 ležaljki u Diklu zainteresirani moraju platiti 2.000 eura početne godišnje naknade, što je 40 eura po komadu.

Zanimljivo je da pravo sudjelovanja na natječaju imaju ne samo državljani RH, već i državljani država članica Europske unije, kao i sve pravne osobe koje imaju registrirano sjedište u Hrvatskoj, odnosno nekoj od država Europske unije. Glavni uvjet kojeg kandidati moraju ispuniti je i taj da nisu registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti za koju podnosi prijavu na javnom natječaju. Na natječaj se ne može javiti nit ndidat koji je koristio pomorsko dobro bez valjane pravne osnove i uzrokovao štetu na pomorskom dobru, ali i onaj koji ima dospjelih obveza temeljem javnih davanja ili nepodmiren dug prema Gradu Zadru po bilo kojoj osnovi, osim ako je s Gradom regulirao plaćanje duga ili kada Grad istodobno ima dospjelo nepodmireno dugovanje prema ponuditelju u iznosu koji je jednak ili veći od duga ponuditelj, napominje se u odluci gradonačelnika Branka Dukića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...