KONAČNO OBJAVLJENE DUKIĆEVE ODLUKE Iz tehničkog proračuna najviše dao udrugama socijalne skrbi, 28.220 eura

Iako se i lipanj već bliži kraju, Grad Zadar tek danas je objavio odluke gradonačelnika Branka Dukića za svibanj. Vjerojatno su objavljene uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća kako bi javnost, a osobito vijećnici koji bi sutra trebali glasovati, vidjeli koliko su udruge dobile novca iz tehničkog proračuna.

Naime, Grad je već u drugom kvartalu funkcioniranja na hladnom pogonu, zbog čega ispaštaju mnoge udruge i klubovi, no najnovijom odlukom gradonačelnika korisnici proračuna dobit će sredstva makar za najosnovniji rad.

Udruge s područja socijalne skrbi tako su ukupno dobile 28.220 eura, a najviše je dobila Udruga slijepih Zadarske županije za koju je Grad izdvojio 5.000 eura. Udruga za Down sindrom Zadarske županije dobila je 3.000 eura, Udruga tjelesnih invalida 2.500, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Svjetlo“ 3.500, Udruga osoba oštećena sluha Zadar 3.000, Udruga za autizam Zadar također 3.000 eura, Matica umirovljenika Zadarske županije 1.000, Matica umirovljenika grada Zadra 1.000, a Udruga umirovljenika Jazine-Relja Zadar 500 eura.

Financijsku pomoć Grada, unatoč blokadi proračuna, dobio je i Volonterski centar Zadar u iznosu od 3.320 eura, Udruga socijalnih radnika Zadar 800, Humanitarna udruga „Jakov Zadranin“ Zadar 1.100 te Udruga bivših zaposlenika Solidarnost Zadar 200 eura.

Mnogo manju svotu dobile su udruge s područja zdravstva i prevencije ovisnosti, ukupno 10.600 eura, pa su tako Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji „Porat“ ,Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, Zajednica „Mondo nuovo“ i RIBICE-udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti od Grada dobile po 600 eura.

Nadaje, Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ dobila je 300 eura, Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Liga protiv raka Zadar po 2.400 eura. Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Cukrići“ potpomognuta je s 2.000 eura, Hrvatska udruga leukemija i limfomi – podružnica Zadar s 500, Udruga mladih – Ahimsa Zadar 400 te Udruga za promicanje i zaštitu prava pacijenata „Zadarski pacijent“ 200 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...