KK ZADAR, ARSEN TRAVICA: “Jedno od rješenja jest da vjerovnici uzmu dionice Kluba, možda opet pomogne tajanstveni sponzor!”

S obzirom na to da je proračun Grada Zadra i dalje blokiran – KK Zadar je ostao bez prijeko potrebnih 400 tisuća eura.

Arsen Travica – još je službeno član klupskog Nadzornog odbora i sudjeluje na svim sastancima, vjeruje kako budućnost KK Zadar nije upitna.

– Bilo je i težih dana – kad smo također ostali bez sredstava zbog neizglasavanja proračuna. Imamo sada i direktora koji se stalno trudi, radi i aktivan je. Ne možemo očekivati da će Nadarević čarobnim štapićem nešto napraviti, ali sustavnim radom vjerujem da će doći i rezultati. Logično jest da se traži povećanje ugovora igračima jer su ostvarili rezultat i njihov zahtjev je legitiman – samo je pitanje može li Klub to ispuniti, biranim riječima govori Travica i nastavlja:

– Teško je pronaći sponzore. Čuo sam da su ljudi govorili kako u Zadru ima dovoljno poduzetnika koji bi mogli pomoći – relativno malim sredstvima, osvrnuo se na KK Split koji je izašao iz predstečajne nagodbe:

– Ne znam kako je Split uspio izaći iz predstečajne nagodbe. Mislim kako je negdje spomenuto da su njihovi vjerovnici prihvatili udio u KK Split kroz dionice. Definitivno jedno od rješenja za KK Zadar jest da vjerovnici uzmu dionice Kluba. U Nadzornom odboru stalno razgovaramo o svim rješenjima i opcijama, MVP ABA lige Luka Božić još uvijek kalkulira te ne zna hoće li i dalje ostati u KK Zadar:

– Što će tiče ostanka Luke Božića – možda će opet pomoći tajanstveni sponzor. Takvi sponzori su nama tajni, ali u odnosu na Poreznu upravu i poslovanje – nisu tajni, jer poznato je tko uplaćuje sredstva u KK Zadar. Proračun od 900 tisuća eura, smatram da je prevelik u odnosu na prošlu sezonu, zaključuje Travica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...