KATASTROFALNO STANJE Tko je kriv što učenici neće imati udžbenike? Nekić oporbi: Vi ste odgovorni!

Vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić, na sjednici Gradskog vijeća izjavila je kako gradonačelnik Branko Dukić pokušava ucijeniti građane jer da djeca iduće školske godine neće dočekati radne bilježnice.

Botić je prozvala i Upravni odjel za financije ističuči “opću nersposobnost finacijskog odjela”, kojega inače vodi gradski pročelnik Ivan Mijolović:

Odluka koja je na snazi od 2019. godine nije uvrštena u proračun ili lažete građane da smo im mi oduzeli radne bilježnice dok istovremeno imate za isplatu rate za crtež mladog umjetnika, kazala je vijećnica AM-a, podsjećajući da je to prijavila USKOK-u, ali podsjećajući i na rate za HNK Zadar.

Pročelnik za financije, Ivan Mijolović, odgovorio joj je kako nije točno da Grad nema za radne bilježnice:

Imamo sredstava, ali Zakon o proračunu kaže da se za vrijeme prijevremenog financiranja ne mogu stvarati nove ugovorne obveze, a nabava radnih bilježnica je nova ugovorna obvezva. Dakle, nema novih ugovornih obveza, a sredstava ima, odgovorio joj je Mijolović.

I bivši pročelnik za odgoj i školstvo, Joso Nekić, imao je potrebu dodatno pojasniti situaciju te je vijećnici Botić poručio:

Vi ste te odgovorni što učenici neće imati udžbenike i radne bilježnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...