IZA KULISA SLAVLJA Burčul: Dukića sam pitao zašto mi ne šalje dopise kao ostalim vijećnicima, nije mi odgovorio, njemu je Nogometni klub najvažniji!

U gradskoj upravi, u koju su nakon osvajanja titule prvaka Hrvatske došli igrači KK Zadar, sinoć se dogodila jedna neugodna situacija. Naime, iznenađen činjenicom da mu gradonačelnik Zadra Branko Dukić ne šalje dopise i obavijesti kao ostalim vijećnicima, nezavisni gradski vijećnik Damir Dado Burčul, gradonačelnika je pitao zašto ga ignorira. No, Dukić je, kaže nam Burčul, samo šutio, ostavljajući ga bez objašnjenja.

Naime, Burčul je bio dugogodišnji član HDZ-a, no nezadovoljan situacijom u stranci napustio ju je te postao nezavisnim gradskim vijećnikom. Računao je da će i nakon njegova odlaska situacija s bivšim kolegama ostati korektna, međutim, iznenadilo ga je ponašanje gradonačelnika, pogotovo sinoć nakon slavlja u gradskoj upravi u kojoj je košarkaše dočekao i Dukić.

Čitam ovih dana u medijma da je gradonačelnik uputio pismo vijećnicima, a meni niti jednaput nije! Nemam pojma ni kad je Gradsko vijeće, ni što su teme. Dukić oko toga razgovara zna se s kim, s budalama, i zato i jesmo u situaciji u kojoj smo. Zato sam mu sinoć na prijemu košarkaša u gradskoj upravi rekao: “Branko, poslao si mail gradskim vijećnicima, a ja nikad tvoj mail nisam dobio”. Vidjeli smo ovaj zadnji dopis gdje se obraća vijećnicima vezano za škole, ali meni ne. Međutim, na moje pitanje ništa mi nije odgovorio, a i što će kad pismo nisam niti dobio, njemu je Nogometni klub najvažniji, briga ga za ostalo, kaže Burčul.

Nezadovoljan stanjem u Gradu Zadru najavljuje kako će od predsjednika Gradskog vijeća na idućoj sjednici tražiti opciju postavljanja više pitanja od strane jednog vijećnika.

S obzirom da su te budale blokirale Grad, tražit ću ovakvu mogućnost za Aktualni sat jer naš grad ima toliko tema koja treba raščistiti, ja više ne znam koji je uopće smisao ovakve demokracije. A što s tiče ponašanja gradonačelnika prema meni, smatram da bih i ja trebao dobiti dopise kao i svi ostali. Kada bi mi njegov šef ureda Ćurković poslao poziv za sastanke, ispričao bih se jer s Enijom Meštrovićem nemam što razgovarati jer on Dukića i ostale drži, da ne kažem za što. Zato se on ovako i ponaša prema drugima, što će mu Dado Burčul, Mate Lukić i Damir Biloglav, kada ima te što ga drže u šaci, kazao nam je Burčul, napominjući kako je gradonačelniku sinoć ipak ukazao na ovo nekorektno ponašanje.

Sve vijećnike na sastanak su zvali samo kada je u pitanju bio Nogometni klub Zadar. Izgleda da je to sveta stvar gradske uprave na čelu s Dukićem jer, osim Nogometnog kluba, za drugo ga nije briga! – poručuje na kraju nezavisni vijećnik Damir Dado Burčul.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...