IVO MIKULIČIN: “Jusup je odličan trener, ali je malo na ‘svoju ruku’, Kalelarga nije pravedna prema njemu!”

Šibenski novinar Ivo Mikuličin (77) – 1983. godine komentirao je s Baldekina čuvenu košarkašku utakmicu Šibenka – Bosna Sarajevo, kad je Šibenčanima nepravedno poništen naslov bivše države.

Osvrnuo se na KK Zadar – u kojem je financijsko stanje daleko od idealnog.

– To što se događa u Gradskom vijeću Grada Zadra – ne služi na čast gradu koji je prije petnaest godina bio hit u Hrvatskoj. Smatram da je Danijel Jusup odličan trener – samo malo na ‘svoju ruku’. Razgovarao sam s jednim igračem Zadra koji mi je rekao – kako te Jusup u nedjelju uvjerava da je srijeda – i dok ne pristaneš na to da je srijeda, ne razgovara o taktičkim stvarima. Jusup je pakleno uvjeren – kako je ono što radi dobro, ali Kalelarga nije uvijek pravedna prema njemu. Izmislio je igru bez playmakera i centra. U finalu prvenstva Hrvatske – Zadar je ponizio Split s trideset razlike i postao prvak. U jednom trenutku ABA lige ravnopravno se nosio i s najboljim klubovima, nahvalio je Mikuličin trenera Zadra, ali i uputio nekoliko kritika:

– KK Zadar zaslužuje puno bolji omladinski pogon jer kakva je to dalmatinska košarka – ako Zadar ne proizvodi bekove, a Split centre? Proizvodnja mladih igrača nema veze s novcima. Što se tiče prve momčadi – tu je bitan novac, ali rad s mladima ovisi o talentiranosti igrača i kvaliteti trenerskog rada,  s nostalgijom se prisjeća utakmica Zadra iz nekih davnih vremena:

– Uvijek kad sam loše volje pogledam utakmicu Zadar-Žalgiris, koju je Zadar dobio. Na tom susretu Zadar je imao pet sjajnih bekova domaće proizvodnje – Pahlić, Matulović, Popović, Komazec i Skroče. Zadranima želim da se ta povijest ponovi, kazao je kraj Mikuličin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...