ISPORUKA LIJEKOVA Zadarska bolnica veledrogerijama duguje 8 milijuna eura!

Hrvatske veledrogerije ovih su dana poslale zadnje upozorenje bolnicama poručujući kako dug prema njima nikad nije bio veći. Hrvatska udruga poslodavaca čak ističe kako je riječ o povijesno najvećem dugu bolnica veledrogerijama koji ukupno iznosi 600 milijuna eura.

Upozoravamo na povijesno najveći dug bolnica za lijekove i medicinski potrošni materijal prema veledrogerijama, koji na dan 31. svibnja iznosi 600 milijuna eura, dok dospjeli dug prelazi 400 milijuna eura. U samo posljednjih pet mjeseci, dug je porastao za 200 milijuna eura, što ozbiljno ugrožava ekonomsku održivost poslovanja veledrogerija, naveo je HUP u priopćenju tražeći i hitnu intervenciju nadležnih institucija.

Kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici i koliki je njihovu dug prema veledrogerijama, pitali smo ravnatelja dr. Željka Čulinu. I oni duguju jednu pozamašnu svotu, međutim, sreća je da svoje dugove vraćaju u rokovima te im situacija nije alarmantna:

Opća bolnica Zadar ima ukupno dospjele obveze za lijekove i medicinski potrošni materijal prema veledrogerijama u iznosu 8.078.672 milijuna eura. Najstariji dug prema veledrogeriji je 159 dana, što znači da isporuka lijekova prema OB Zadar nije upitna, kazao nam je Čulina.

Napominje kako zadarska bolnica sve svoje dugove rješava na vrijeme te pacijenti mogu biti mirni da će i lijekova i potrošnog materijala uvijek biti upravo zato što sve svoje obveze prema dobavljačima ispunjavaju na vrijeme, pa čak i prije rokova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...