ISABS U DALMACIJI Split domaćin 13. Kongresa primijenjene genetike i predavanja o translacijskoj medicini

13. Kongres primijenjene genetike i predavanja o translacijskoj medicini  ISABS, započinjeovoga ponedjeljka 17.lipnja u 10 sati u Hotelu Radisson Blu Resort and Spa u Splitu.

Znanstveni kongresi koje organizira International Society for Applied Biological Sciencesn (ISABS) u suradnji s vodećom američkom zdravstvenom institucijom Mayo Clinic, American Academy for Forensic Sciences i Specijalnom bolnicom Sv. Katarina predstavljaju jedan od najvećih svjetskih znanstvenih „brand-ova“ iz područja personalizirane medicine te kliničke, forenzičke i antropološke genetike. ISABS je 1997. godine osnovao prof.dr. Dragan Primorac, a od početaka u vodstvu ISABS-a su prof.dr. Moses Schanfield (George Washington University) i prof.dr. Stanimir Vuk-Pavlović (Mayo Clinic).

U radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je deset dobitnika Nobelove nagrade te više od 6.000 znanstvenika i 800-tinjak pozvanih predavača, ukupno iz 78 država, što je Republiku Hrvatsku odredilo kao jednu od najznačajnijih destinacija iz područja znanosti, zdravstva, inovacija i turizma. Dolazak u Split potvrdili su i brojni dobitnici Nobelove nagrade među kojima su Sir prof.dr. Richard Roberts, prof. dr. Aaron Ciechanover, prof. dr. Gregg Semenza i prof.dr. Svante Paabo.

Istodobno s ISABS konferencijom organiziramo i u svijetu jedinstvenu manifestaciju "Nobel Spirit" tijekom koje dobitnici Nobelove nagrade raspravljaju o personaliziranoj medicini budućnosti, razvoju znanosti i biomedicine te društva u cijelosti. Uz više od 500 liječnika, znanstvenika, studenata, itd., u svečanosti otvaranja sudjelovat će brojne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske među kojima su g. Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, g. Tonči Glavina, ministar turizma i sporta RH, prof.dr. Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, prof.dr. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, i brojni drugi.

Zbog značaja konferencije i novih iskoraka u medicini koji će se predstaviti tijekom kongresa, u radu kongresa po prvi put u Hrvatskoj sudjeluju članovi Zdravstvene komisije Europskih olimpijskih odbora kao i vodstvo International Regenerative Medicine Experts Society.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...