Hrvatska danas igra protiv Sjeverne Makedonije. Evo gdje gledati

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 19 sati na stadionu Rujevica u Rijeci protiv Sjeverne Makedonije odigrat će prvu pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva, koje 14. lipnja počinje u Njemačkoj. Prijenos susreta bit će na Novoj TV. Podsjetimo, momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu 8. lipnja u 18:45 odradit će i susret protiv Portugala, koji će biti posljednja provjera pred turnir.

Vlašić neće igrati, Perišić će dobiti 60 minuta

Zlatko Dalić je na konferenciji za medije uoči utakmice najavio da će protiv Sjeverne Makedonije koristiti 17 igrača, a veća minutaža očekuje se za one koji su se pripremama priključili prvog dana. Sigurno je da Nikola Vlašić neće konkurirati za utakmicu jer se ne želi riskirati pogoršanje njegove ozljede, a Ivan Perišić će sigurno igrati 60 minuta kako bi se dobio bolji uvid u njegovo trenutno stanje.

Na raspolaganju izborniku neće biti ni kapetan reprezentacije Luka Modrić, koji se priključuje reprezentaciji dan nakon utakmice, te Mario Pašalić i Marcelo Brozović, koji u Rijeku dolaze na dan utakmice.

Dalić je zadovoljan dosadašnjim pripremama
Na pitanje je li zadovoljan pripremama, Dalić je odgovorio: “Nemam nikakve primjedbe. Samo da igrači nastave takvim ritmom i takvim motivom i da ne bude nikakvih ozljeda. Jako dobro rade, puni su motiva i svaki trening je sve bolji. Respektiramo protivnika, zamislili smo to kao utakmicu koja će poslužiti kao priprema za Albaniju, igrat ćemo s nešto više ofenzivnijih igrača. Imamo pravo na šest zamjena. Neke igrače ćemo odmoriti. S Vlašićem nećemo riskirati da igra nakon dva treninga. Perišić će početi, igrat će sat vremena, u dobrom je stanju, jako dobro trenira. I on sam želi da vidimo u kakvom je stanju. Kao što znate, i Kovi je 100. utakmica za Hrvatsku, imat će i on šansu igrati. Priključuju nam se Brozović i Pašalić sutra tijekom dana, a u utorak smo kompletni. Tada kreće fokus na Portugal i sve što slijedi, rekao je Dalić

Euro počinje 14. lipnja

Europsko prvenstvo počinje 14. lipnja utakmicom domaćina Njemačke i Škotske. Hrvatska će idući dan, u subotu, 15. lipnja u 18 sati, odigrati prvu utakmicu sa Španjolskom. Također, u skupini B nalaze se Italija i Albanija, piše index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...