GRAD IH OPET BOJKOTIRA Letinić: Ne razumijem zašto Dukić ne želi položiti vijence za poginule borce

Zadarski antifašisti i ove su godine pozvali gradsku vlast na polaganje vijenaca povodom Dana antifašizma. No, kažu kako nikakav odgovor iz gradske uprave nisu dobili te su uvjereni kako gradonačelnik Branko Dukić ni ove godine neće doći na polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima Narodnoslobodilačkog rata na Gradskom groblju.

Predsjednik Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra, Miljenko Letinić, ogorčen je ovakvim ponašanjem te kaže kako ne razumije zašto Dukić ne želi položiti vijence za poginule borce u Drugom svjetskon ratu:

Nikakav odgovor o tome hoće li doći ili neće nismo dobili. Vlast se ponaša kako hoće, kada su izbori obećavaju sve i svašta i kažu da su vlast svih građana, a kasnije rade po svome. Već godinama bojkotiraju polaganje vijenaca i kažu da ga neće polagati pod zvijezdu petokraku. Međutim, ne polažu ga petokraci, nego ljudima koji su svoj život dali za slobodu hrvatskog naroda. Prema tome, ne mogu se izvlačiti na to, kazao nam je Letinić, kometirajući i činjenicu da su udruga koja od Grada dobiva najmanje sredstava za rad.

Naime, odlukom gradočelnika za vrijeme tehničkog proračuna, Udruga antifašističkih boraca i antifašista od Grada je za prvo tromjesečje dobila samo 400 eura. Za usporedbu, zadarska Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata dobila je 2.500 eura, u čemu antifašisti vide diskriminaciju od strane izvršne vlasti:

Uvijek dobivamo najmanje, a što možemo? Oni su vlast, pa određuju i to. Tražili smo više jer ove godine imamo i obilježavanje 80 godina oslobođenja Zadra i Dalmacije i trebali bismo dostojno i svečano organizirati obljetnicu, ali izgleda ništa od toga, zaključuje Letinić.

Gradsko rukovodstvo vijence će sutra zacijelo polagati na Narodnom trgu, pa je jedne godine Dukić poručio kako tamo odaju počast ljudima koji su poginuli u borbi protiv fašističke okupacije, a ne simbolima jer su se pod mnogim simbolima događala zlodjela,

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...