GILBERT SE VRAĆA U KK ZADAR? Pavličević: “Raskinut će ugovor s Hong Kongom, spomenuo je Jusupa!”

Hoće li se Dominic Gilbert (28 god., 198 cm) vratiti u KK Zadar? Prema informacijama bliskim Klubu, pregovara se s Gilbertom – koji je zadarski dres nosio u sezoni 2019/20, dok je posljednje dvije godine igrao za “Eastern Hong Kong” u prvenstvu Azije.

Dominicova majka Nives rodom je iz Karlovca, a otac Steven je Australac – pa odlični krilni igrač ima dvojno državljanstvo.

2019. godine s Cibonom je osvojio naslov prvaka Hrvatske, godinu kasnije sa Zadrom – Kup Krešimir Ćosić.

Trofejni hrvatski stručnjak Željko Pavličević (73) trenirao je Gilberta u “Eastern Hong Kongu” te smatra kako se radi o izuzetno kvalitetnom košarkašu.

– Trenirao sam Gilberta godinu i pol. Čuli smo se prije nekoliko dana i rekao mi je da će raskinuti ugovor s Hong Kongom, jer da Azijska liga nije njegova razina. Pretpostavljam da će se vratiti u Europu. Dominic je bio jedan od ključnih igrača Easterna i može biti zahvalan igrač na više pozicija. Krilni je igrač i nije klasičan šuter, više je ‘all round’ igrač. Može pomoći u obrani, fizički je vrlo jak, dobar je u probijanju linije u igri ‘1 na 1’, govori legendarni trener i nastavlja:

Gilbert mi je spomenuo kako je imao vrlo pozitivna iskustva s Danijelom Jusupom. Navijačima Zadra bih poručio da je Dominic izuzetno kvalitena osoba – u smislu treninga i odnosa prema Klubu. Borben je igrač i ostavit će srce na terenu. Ponavljam, ne može se očekivati od njega da bude isključivo koš igrač i strijelac. Dominic je ‘all round’ igrač i može ga se koristiti na svim pozicijama, spomenuo je Pavličević i Luku Božića:

–  Gilbert ima potpuno drugačiji stil igre od Božića. Fizički je jak, može igrati na pozicijama 3 i 4. Obrambeno, ako ga se dobro iskoristi, a Jusup to zna – može biti izuzetno koristan jer je zaustavio najbolje protivničke šutere, poručio je navijačima Zadra:

– Ako Dominic dođe, navijači ga mogu prihvatiti sa srcem jer ima poveznicu sa Zadrom, kazao nam je Pavličević.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...