EURO 2024; Susretom između Italije i Švicarske počinje osmina finala

Susretom u Berlinu od 18 sati – između Švicarske i Italije počinje osmina finala Eura. Hrvatska, da je prošla, igrala bi prvi susret osmine finala na Euru. No, pogodak Zaccagnija u 90+8′ minuti poslao je Vatrene kući, a Talijane na noge Švicarcima.

Italija je dosad na prvenstvu upisala jednak učinak. Naime, u prvom kolu svladali su Albaniju s 2:1. Nakon toga, Španjolska ih je pobijedila 1:0, dok su u trećem kolu remizirali s Hrvatskom 1:1. Shodno tomu, u skupini B završili su kao drugoplasirani s četiri osvojena boda. Ispred njih bila je Furija s maksimalnim učinkom, a ispod Hrvatska s dva boda, odnosno Albanija s jednim.

S druge strane, Švicarci su u grupnoj fazi upisali jednu pobjedu i dva neriješena rezultata. U prvom kolu, nadigrali su Mađarsku 3:1, da bi nakon toga upisali 1:1 remije protiv Škotske i domaćina Njemačke. U skupini A završili su drugi iza Njemačke, a ispod su ostali Mađarska i Škotska.

Zanimljivo, iz ovih dvaju skupina obje trećeplasirane momčadi (Mađarska i Hrvatska) nisu prošle u osminu finala Eura. Glavni sudac je Szymon Marciniak iz Poljske.

Drugi susret dana igra se od 21 sat u Dortmundu – domaćin Njemačka odmjerit će snage protiv Danske, polufinalista iz 2021. godine.

Nijemci su u turnir krenuli suvereno s dvije pobjede protiv Škotske i Mađarske, no onda su se morali čupati na Švicarcima. Pogodak Niclasa Füllkruga u 90+2′ minuti za 1:1 donio im je prvo mjesto u skupini A.

Danci, pak, u skupini C su zauzeli drugo mjesto. Ispred njih završila je Engleska, koja je jedinu pobjedu u toj grupi ostvarila nad Srbijom u prvom kolu. Svi ostali susreti u toj skupini završili su neriješeno. Slovenci su kao treći prošli dalje, dok su Srbi ispali. Djelitelj pravde na ovom ogledu bit će Michael Oliver iz Engleske, piše sportklub.n1info.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...