DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE Tomislav Jurlina, kao jedini kandidat, pozvan na testiranje za predsjednika Trgovačkog suda

Ni ove godine, po svemu sudeći, neće biti većih izenenađenja na natječaju za predsjednika Trgovačkog suda u Zadru. Naime, na natječaj se javio samo dosadašnji predsjednik Tomislav Jurlina kojeg je Državno sudbeno vijeće pozvalo na razgovor.

Zanimljivo je da je Jurlina bio jedini kandidat za šefa Trgovačkog suda i na natječaju 2020. godine kada je, odlukom predsjednika Visokog trgovačkog suda RH od 23. prosinca 2019. godine, postao vršitelj dužnosti s ovlastima obavljanja poslova sudske uprave do imenovanja predsjednika suda.

Jurlina je na natječaju 2020. imao 179,8 bodova, a uskoro ćemo saznati koliko će dobiti na ovom, no na kraju je to ipak samo forma s obzirom da je jedini kandidat i na testiranju ga nemaju s kime usporediti.

Trgovački sud prije njega je desetljećima vodila Ardena Bajlo kojoj je mandat istekao 31. prosinca 2019. godine te je na sudu ostala raditi kao sutkinja.

Aktualni predsjednik, 54-godišnji Tomislav Jurlina, inače je prošao više etapa u pravosuđu s diplomom socijalnog i radnog prava. A o tome gdje je sve bio i što je radio, evo kako sam navodi u svojoj biografiji:

Vježbenički staž odradio sam kao sudački vježbenik na Općinskom sudu u Zadru i položio pravosudni ispit u srpnju 1999. godine. Nakon polaganja pravosudnog ispita u listopada 1999. godine počeo sam raditi kao državnoodvjetnički savjetnik u kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. U prosincu iste godine imenovan sam za zamjenika Općinskog državnog odvjetnika i tu sam dužnost obnašao do 15. svibnja 2003. godine. Od 15. svibnja 2003. godine imenovan sam za suca Općinskog suda u Biogradu na Moru i u kojem sam sudu radio na kaznenim, parničnim, ovršnim i zemljišnoknjižnim predmetima, a od 01. svibnja do 01. studenoga 2006. godine obavljao sam i poslove sudske uprave. Od 01. veljače 2007. godine imenovan sam za suca Trgovačkog suda u Zadru, navodi Jurlina u biografiji objavljenoj na Sudačkoj mreži.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...