ČUDO U MEDULIĆEVOJ Na čelo Odvodnje konačno imenovali stručnjaka, Antu Josipa Šikića, a nije u HDZ-u!

Vijest za nesvijest – tako bi se moglo moglo nazvati današnje priopćenje na službenim stranicama Grada Zadra na kojima javnost obavještavaju kako je nakon odlaska u mirovinu Grge Peronje, za novog direktora imenovan Ante Josip Šikić.

Zašto je ovo nesvakidašnja vijest? Jer Šikić nije – član HDZ-a! A dobiti rukovodeće mjesto u nekoj od gradskih firmi ili ustanova bez stranačke iskaznice ravno je letu na Mjesec. Naime, Šikić je već bio na čelu Odvodnje, od 2013. do 2017. godine, no raskidom koalicije HDZ-a i MODES-a sklopljene za lokalne izbore 2013. Odvodnju je opet preuzeo Grgo Peronja. Šikić je tada otišao na čelo komunalne tvrtke Općine Vir – Čisti otok, a nakon toga u Turisthotel te u Opću bolnicu Zadar na mjesto višeg stručnog savjetnika tehničke struke.

No, vrlo brzo pokazalo se kako Peronja ne može nastaviti s rješavanjem problema pročišćivača na Smiljevcu od kojega tamošnji stanovnici ne mogu živjeti, osobito ljeti. Za sve njih Šikićev dolazak stoga je nova nada da će se ovaj problem konačno riješiti. Toga je očito svjestan i gradonačelnik Branko Dukić koji među svojim kadrovima nije uspio naći boljeg stručnjaka od nestranačkog Šikića.

Naime, obrazlažući Šikićevo imenovanje, u Gradu poručuju kako se projektom započetim 2019. godine želi postići razvoj sustava prikupljanja i obrade otpadnih voda s ciljem doprinosa poboljšanju stanja mora i voda te povećanje priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i pročišćavanja. Grad očito želi riješiti nesnošljiv smrad pročišćivača na Smiljevcu, a upravo je Šikić, i prema mišljenju mnogih, bio na najboljem putu riješiti to.

Priznaju to i u Gradu Zadru u kojemu javnosti danas poručuju kako je Peronjin nasljednik Ante Josip Šikić “također čovjek s iskustvom u sustavu sakupljanja i pročišćavanja otpadnih voda”, napominjući kako je već jednom bio na čelu Odvodnje. No, odmah su mu zadali i glavni cilj:

Na njemu je da projekt Aglomeracije dovede do kraja i ostvari zadani cilj: grad Zadar bez septičkih jama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...