BRLOG CRAFT MARKET #17 Kreativna scena Zadra ponovno na okupu

22. lipnja održan je 17. Brlog craft market, tradicionalno okupljanje u Brlog zadružnoj pivovari gdje jedanput mjesečno zadarski kreativci, opg-ovci i mali obrtnici imaju priliku izložiti svoje kreacije javnosti. Cilj je proširiti svijest o pravoj vrijednosti ručnoga rada te potaknuti malu ekonomiju i „suprotstaviti se velikim titanima“ sa strane, kako nam to u šaljivom tonu organizatorica Ana Padovan kaže.

Ana Padovan
Ana Padovan

 

Posebno se može istaknuti njihova suradnja sa Solidarnom, zakladom za ljudska prava i solidarnost, točnije s njihovim fondom za žene. Velik broj donacija ide upravo u tu svrhu, na način da svaki kupac njihova kupona ulazi u nagradnu tombolu. Nagrade su mnogobrojne te su donirane od strane samih craftera.

Važno je istaknuti kako svakog mjeseca postoji velik interes za izlagače, no zbog ograničenosti prostora, 14 je maksimalan broj kreativaca koji može zauzeti stol i izložiti svoje proizvode. Stoga, ukoliko netko ima želju izložiti svoje proizvode, potrebno je na njihovoj Facebook stranici pratiti rokove prijava.

Na buvljaku se moglo naći za svakoga po nešto – od second hand odjeće, nakita, torbi, kozmetike, knjiga, slika, heklanih proizvoda, pa sve do stolnih lampi. Mali obrtnici koji su se ovaj mjesec imali prilike predstaviti su: Radost flora sa tinkturama, kremama i prirodnom kozmetikom, Kapetan Kuka s heklanim igračkama, OPG Rubelj – EBBS s proizvodnjom domaćih proizvoda te s uljima i sapunima, Andreja Lauš sa slikarskim radovima i torbama, Bubahandmade by Katica s ručno heklanim proizvodima, Beadway by Kate s ručno rađenim nakitom od perlica, Zaplet twist s heklanim nakitom, Tinka i Potonka sa šivanim i heklanim torbama, Pherrall s raznim premetima inspirianim Dalmacijom, Artemis Dizajn s nakitom, ilustracijama i aranžiranjem predmeta, Da Li nakit by Ljiljana Surać s ručno rađenim nakitom, S.V.Baggs s ručno šivanim torbama, novčanicima i neseserima, SunflowersbyAna s maramama i nakitom, izdavačka kuća Panacea s knjigama, Željka Tomaš s fotografijama i razglednicama zadarskih motiva, Sanda Markoč sa slikama, razglednicama i kalendarima s motivima anđela, kao i radovima od filcane vune te naposlijetku Mate Susović sa stolnim lampama.

Uz zanimljive i kreativne proizvode, dobre vibracije, a naravno i pokoje craft pivo, odlična je atmosfera bila zajamčena, stoga se nadamo da će i sljedeći mjesec doći velik broj ljudi te tako podržati rad zadarskih kreativaca.  Kako je to ove subote izgledalo možete pogledati u galeriji koja se nalazi ispod teksta…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...