Brijač-novinar svjetski putnik;Ive Morović na biciklu je proputovao Poljsku, Tursku, Portugal i Japan: Ponos Sv. Filipa i Jakova

Dobar vam dan dobri i loši ljudi, zdravi i zadovoljni bili.

Prije 30 godina zadarskoj redakciji Slobodne Dalmacije ponudio se za novinara suradnika za biogradsko područje mladac iz Sv. Filipa i Jakova. Tada, nakon završenog školovanja za brijača,tek se zaposlio u kultnoj brijačnici u Kalelargi ( i danas je na istom mjestu).
Njegova je ponuda prihvaćena sa sumnjom hoće li posao s takvom naobrazbom moći dobro obavljati, kad tamo Ive Morović je već prvim tekstovima odskakao od takvih vanjskih suradnika.
Bila je to najava njegove posebnosti, avanturističkog duha, žeđi za stjecanjem novih saznanja i otkrivanja novih prostora i događaja, što ga je dovelo do jednog od poznatijih naših svjetskih putnika. I to na biciklu! Kad nije na radnom mjestu u Kalelargi 49-godišnji Ive je negdje u svijetu.
Član je zagrebačkog biciklističkog kluba Pedalinac i s njima odlazi po Europi (Poljska, Turska, Portugal) , a nedavno je bio čak u Japanu i s tim ne namjerava stati. I zemlju izlazećeg sunca prešao je biciklom!
Želite li s ivom više dođite u njegovu brijačnicu uvijek vedri i nasmijani Ive sve će vam ispričati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...