BAGER, RUPA, TURIST, KIŠA Kolona, duga, preduga. Na kojim prometnicama? Pitate nas? Niste iz Zadra. A gdje je nema… 

-Ide li što ovo, kreće li, a?

-Ne kreće, prije bi šetajući doša…

Kolona, duga, preduga. Na kojim prometnicama? Pitate nas? Niste iz Zadra. Pa na svima.

Dobro, hajde, ima ih na kojima se vozi bez -većih problema. I, ne nije šala. Zaista ih ima. Ono, voziš, mirno, nije gužva, ne nalijećeš na radne semafore i znakove o zabrani prometovanja zbog radova. Uređenja. Preuređenja. Kopanja. Bušenja. Rušenja.

… ili jednostavno na znak o radovima bez igdje okolo ikoga. Bilo je i toga. Uostalom Dalmacija smo, Hrvatska.

… i Zadar. Tradicija.

Pa kad se nabrojanom pridruži kiša, o odvodima nećemo jer počesto nema smisla, onda se događa što se događa. Turistički ‘brend’ u srcu ljeta.

Kilometarska kolona, nervoza, živci na kvadrat, vapaji vozača i putnika. Ne daj Bože hitnih potreba.

U Gradu, Gradskoj upravi, Gradskom vijeću, gradskim tijelima, nije da se stanje ne zna.

Konkretan odgovor na terenu, ne za govornicom, se čeka. Čeka. Čeka. Čeka…

***************************

NEGATIVNA SLIKA

 

Na jedan od velikih gradskih problema uzrokovanih radovima na aglomeraciji, na sjednici Gradskog vijeća upozorio je, posdsjetimo, danas i SDP-ov vijećnik Nino Mrčela.

– Moje se pitanje odnosi na nesnosne prometne gužve u našem gradu. Dočekali smo špicu još jedne turističke sezone, prometnice su raskopane, stvaraju se ogromne gužve, što širi negativnu sliku o našem gradu. Riječ je o katastrofalnom planiranju, pokazujete totalnu nebrigu, a o ovome smo na ovom vijeću govorili zadnje tri godine. Stanje je, naravno, najgore na cesti prema Kožinu i Petrčanima, stvaraju se gužve, grad ne funkcionira. Imamo problem s prometom na svakom koraku, uključujući i promet u mirovanju, istaknuo je Mrčela.

Upozorio je kako nepregledne kolone ugrožavaju i hitne službe, osobito Hitnu medicinsku pomoć i vatrogasce, zbog čega je gradonačelnika Branka Dukića upitao:

– Smatrate li se odgovornim za kaos koji ste izazvali i tko će biti kriv ako zbog gužve hitna zakasni na intervenciju, pitao je Mrčela.

Odgovorio mu je Dukić, najprije prepričavajući anegdotu s Radio Dalmacije u kojoj je voditeljica jednoj slušateljici rekla: “Pa, ljudi moji, lito je, gužve su”, dodajući kako su gužve normalna pojava koja se događa kada živimo od turizma…

-Mnogi od vas žive od njega, a raditi se mora. Aglomeracijj je jedan viši cilj i daj Bože da se taj dio završi što prije, problema ima i oni se rješavaju, pojasnio je Branko Dukić. Mrčela, međuitm, nije bio zadovoljan odgovorom te je Dukiću poručio da “ovo ipak nema smisla”:

– Jeste li uopće pričali s tim investitorima, jeste li razmišljali o alternativnm pravcima i o tome da se izgradi nekakva privremena prometnica na koju bi se preusmjerio promet, danas je lakše doći do Silbe nego do Kožina…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...