4 NASLOVA HRVATSKIH PRVAKA Biciklistički klub Zadar trijumfalan u disciplinama Kronometar i Cesta!

Proteklog vikenda su u organizaciji BK Roda iz Siska vožena državna prvenstva u najprestižnijim disciplinama cestovnog biciklizma Kronometru i Cesti.

Uvjerljiva izvedba u borbi protiv štoperice na subotnjem kronometru koji je vožen na dionici autoputa Lekenik-Sisak donijela je BK Zadru naslove u kategoriji Juniora gdje je Luka Škara slavio s 42 sekunde prednosti, Luka Srbić je majicu državnog prvaka osvojio sa 25 sekundi razlike, dok je Krsto Dokoza do svog trećeg ovogodišnjeg naslova prvaka Hrvatske stigao sa minutom i 5 sekundi. Kadetsko srebro dominantno je osvojio i Tomislav Teofilov sa 51 sekundom razlike pred trećeplasiranim, a brončana odličja uzeli su Marta Serapiglia kod juniorki, Šimun Dražević (Do 15) i Lovre Švorinić (Do 13).

-U nedjelju su vožena državna prvenstva za kategorije juniora, seniora i veterana. Do svog prvog naslova juniorske državne prvakinje sa uvjerljivom pobjedom od 6 minuta na stazi dugoj 82 km stigla je Marta Serapiglia, dok se Luka Škara u završnom šprintu juniora na stazi od 123km morao zadovoljiti broncom. Naslovu prvaka Hrvatske sa kronometra jedan od najboljih zadarskih biciklista svih vremena Nicolas Gojković u dresu „KK Adria Mobil“ pridodao je i naslov najboljeg mladog biciklista Hrvatske u kategoriji Do23 sa 144km duge cestovne utrke- informira nas Neven Pavić iz BK Zadar.

Službeni rezultati natjecanja dostupni su na slijedećim poveznicama:

https://www.utrka.com/utrke/kronosisak/2024/rezultati/

https://www.utrka.com/utrke/cestovnasisak/2024/rezultati/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...