ZAŠTO JE NOVOSELOVIĆ OBMANUO JAVNOST? Godine 2019. priopćio da napušta SDP, evo ga sada u stranačkoj kampanji!

Dana 20. kolovoza 2019. tadašnji šef zadarskog SP-a, Antun Novoselović, javnost je obavijestio da podnosi ostavku na sve svoje dužnosi, ali i – istupa iz stranke. Citiramo ga iz priopćenja od toga dana:

Kako bih mogao ostvariti svoje ciljeve, uspješno voditi tvrtku i boriti se protiv udruženog, dobro umreženog zadarskog kartela, ni na koji način ne želim da moja stranka SDP, u kojoj sam proveo lijepi dio svog života bude taoc mojih daljnjih koraka. Podnosim, stoga, ostavku na mjesto predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zadar, člana Glavnog odbora SDP-a Hrvatske i istupam iz članstva stranke. Svoj mandat u Gradskom vijeću Grada Zadra ostavljam na raspolaganju stranci. Svim članovima i simpatizerima SDP-a s kojima sam surađivao svih ovih godina želim puno uspjeha u daljnjem radu, napisao je Novoselović tog 20. kolovoza 2019. godine.

Bilo je to vrijeme kada su mediji izvještavali o njegovoj tvrtci Lav zaštita, zbog čega je medijima poslao priopćenje u kojemu je naveo kako ni na koji način ne želi da njegova stranka “u kojoj je proveo lijepi dio svog života bude taoc njegovih daljnjih koraka”:

Kako se ovih dana, u nekim zadarskim „medijima“, vodi organizirana, konstantna i zlonamjerna hajka na obiteljsku tvrtku ”Lav Zaštita d.o.o.”, mene osobno i zaposlenike s ciljem kriminalizacije zakonskog poslovanja s kojim se tvrtka bavi, a posebno zbog medijskog izlaganja i progona ljudi koji su iskazali namjeru, kod eventualnog dobivenog posla na javnom natječaju, raditi za tvrtku osjećam odgovornost reagirati, napisao je Novoselović.

Međutim, pet godina kasnije, evo ga u kampanji svoje bivše stranke, no ispada da i nije bivša jer u SDP-u saznajemo da je Novoselović ipak njihov član! Naime, već smo sredinom travnja objavili da je bivši šef zadarskog SDP-a bio na stranačkom skupu na koji je došao predsjednik stranke Peđa Grbin. Evo Novoselovića i sada na slici ispred stranačkih prostorija u kampanji za europarlametarne izbore. Zašto, odnosno je li njih član, s obzirom da je javno obznanio da je istupio iz članstva, pitali smo čelnike županijske i gradske organizacije SDP-a.

Vedrana Mišković na ovu temu nije htjela pričati, samo nam je kratko SMS porukom, na pitanje u kojem je svojstvu Novoselović na slici s kandidatima za EU parlament, odgovorila:

Druženje s kandidatima organizirano je za članove stranke i građane, kaže Mišković, odbijajući pojasniti je li Novoselović ovdje član stranke ili građanin.

Predsjednik gradske organizacije, Daniel Radeta, pak otkriva stvarno stanje, napominjući kako je Novoselović tu kao podrška i da dolazi na stranačke skupove.

Antun je otišao s funkcije, ali je na neki način i dalje tu prisutan kao član. Dao je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora, ali mislim da se i dalje vodi u bazi članstva, on nikad službeno istupnicu nije popunio, u tom smislu on je i dalje tu prisutan, kazao nam je Radeta, potvrđujući da Novoselović zapravo nije napustio SDP!

Zašto je onda obmanuo javanost objavljujući te 2019. kako “istupa iz članstva stranke”?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...