USTAVNI SUD Zadarskoj sutkinji Ingrid Antičević Marinović mantad istječe 7. lipnja, hoće li se vratiti u politiku?

Bivšoj zadarskoj političarki, Ingrid Antičević Marinović, početkom lipnja istječe mandat, no na ovoj će se dužnosti zadržati još neko kraće vrijeme. Razlog leži u činjenici da na njeno i mjesto ostalih devetero, od ukupno 13 ustavnih sudaca, u međuvremenu nisu izabrani novi kandidati.

Naime, 10. saziv Sabora RH raspušten je, ali nisu imenovani novi ustavni suci. Dogodila se procedura kojom je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović čelnika Sabora, Gordana Jandrokovića, na vrijeme obavijestio o umirovljenju čak desetero ustavnih sudaca, međutim pismena odluka nije dostavljena saborskom Odboru za Ustav.

Desetero sudaca kojima mandat stječe 7. lipnja, a među njima je još jedan zadarski sudac, Branko Brkić, stoga ostaje na ovoj dužnosti do imenovanja novih sudaca.

S obzirom da je Ingrid Antičević Marinović dugo godina bila prisutna u politici, bit će zanimljivo pratiti hoće li se vratiti u stranački život. Naime, Antičević Marinović dugo je godina bila predsjednica zadarskog SDP-a i ministrica pravosuđa, a odlaskom na Ustavni sud 2016. morala je istupiti iz SDP-a.

Iako je dugo godina vodila SDP, njena stranka nikad nije uspjela ugroziti u Zadru vladajući HDZ, a zbog takve situacije SDP su u to vrijeme zvali “tihim koalicijskim partnerom HDZ-a”. Na mjestu predsjednice Gradskog odbora SDP-a nasljedila ju je Sabina Glasovac, no ni ona nije uspjela ostvariti ozbiljnije rezultate na lokalnim, a niti na parlamentarnim izbrorima.

Ostaje nam, dakle, vidjeti hoće li uskoro bivša sutkinja i u političku mirovinu ili će se vratiti svojoj staroj stranci.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...