SVIJET NA STOLU Mediteranska kužina “za prste lizat” na pijatu zadarskih učenika i studenata

Geografija i gastronomija…

Dvije riječi, dva pojma, naravno da imaju toliko toga zajedničkog, a podrobnije, detaljnije i dakako stručnije o tome možemo čuti, saznati, vidjeti i jasno okusiti od 15. 5. do 18. 5.  U Zadru se upravo odvijaju Dani geografije koje ove godine suorganiziraju udruga studenata geografije EGEA, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatsko gegorafsko društvo – Zadar.

-Pozivamo vas da podržite Dane geografije i sudjelujete u aktivnostima koje smo pripremili. Tema ovogodišnjih Dana je Svijet na stolu pa ćemo u prigodnim predavanjima čuti više o prehrani u različitim geografskim područjima i vremenskim uvjetima, o kukcima u ljudskoj prehrani, ali i arhitekturi pčelinjeg svijeta- poručili su i pozvali iz Sveučilišta u Zadru i Kabineta rektora.

U suradnji s Hotelijesko-turističkom i ugostiteljskom školom posebnu notu događanju dala je i daje mala radionica mediteranske kuhinje za studente i učenike, na pijatu su se našle delicije Italije, Turske i Grčke, prvi dan završio je sinoć geokvizom, a danas nas čeka posebna atrakcija…

-Premijerno u sklopu Dana geografije održat će se i sportski izazov u kojem će sudjelovati studenti protiv profesora- upoznaju nas sa Sveučilišta. Teme su: utrka na 50 metara, badminton i košarka.

Dani geografije zatvoraju se stručnim terenom u PP Telašćica.

O mjestu i vremenu održavanja Dana geografije više možete uz fotogaleriju u slikicama naše Linde Vidović doznati na plakatu ispod teksta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...