SUKOB INTERESA David Gunjević dobio opomenu jer nije u roku podnio imovinsku karticu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici donijelo odluku o bivšem direktoru Košarkaškog kuba Zadar, Davidu Gunjeviću. S obzirom da imovinsku karticu nije podnio u roku od 30 dana od stupanja na dužnost Povjerenstvo ga je sankcioniralo opomenom.

Kod obveznika je utvrđena povreda članka 10., stavaka 2. i 4. zbog nepodnošenja imovinske kartice, i to dvije kartice, godišnju za 2022. godinu i drugu karticu koju je bio dužan podnijeti 30 dana od stupanja na dužnost. Utvrđeno je da je naknadno ipak podnio imovinske kartice te mu je kao sankcija izrečena opomena, kazala nam je glasnogovornica Povjerenstva, Mia Jurinić.

Na današnjoj je sjednici donijeta i odluka o još dvoje dužnosnika iz Zadarske županije, Katarini Crljenko, direktorici trgovačkog društva Čistoća Povljana za komunalne usluge te Božidaru Dijanu, direktoru trgovačkog društva Odvodnja Bibinje-Sukošan d.o.o. za upravljanje sustavom odvodnje.

Gospođa Crljenko do 31. siječnja 2023. nije podnijela imovinsku karticu za 2022. godinu, ali ju je podnijela naknadno. Utvrđena joj je povreda te je i njoj kao sankcija izrečena opomena. Istu je sankciju dobio i gospodin Dijan koji nije podnio imovinsku karticu za 2022. godine, a kako je ipak naknadno ispunio svoju obvezu, i njemu je kao sankcija izrečena opomena, kazala nam je Jurinić, uz napomenu kako je svo troje dužnosnika iz Zadarske županije dobilo opomene jer su imovinske kartice ipak podnijeli naknadno te na taj način ispunili svoju obvezu temeljen Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...