SPAS ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE Radovi pri kraju, akcelerator počinje raditi u rujnu!

U zadarskoj Općoj bolnici obavljaju se zadnje pripreme za prihvat uređaja za liječenje karcinoma, u javnosti poznatijeg kao akceleratora. U ovom nemjerljivo važnom projektu bitna je činjenica da je zadarska bolnica jedina u Hrvatskoj od svih koje čekaju akcelerator, koja je već riješila prostor za njegov smještaj, što je znatno smanjilo rok njegove isporuke.

O najnovijoj situaciji vezano za uređaj kojega mnogi pacijenti iz naše županije očajno čekaju s obzirom da više neće morati na zračenje putovati u Zagreb i Split, razgovarali smo s ravnateljem dr. Željkom Čulinom koji kaže kako projekt ide po planu:

Idućeg tjedna započinje ugradnja zadnje instalacije uređaja, što bi trebalo biti gotovo do sredine lipnja. Nakon toga kreću mjerenja i prve pacijente očekujemo na jesen. Sve druge predradnje smo napravili, zaposlili smo rentgen inženjere, a onkolozi prolaze edukaciju. Kada se aparat instalira, sljede nam i vježbe kako bi sve funkcioniralo na najbolji mogući način, kazao nam je Čulina, napominjući kako im je dio liječnika išao i na edukaciju u klinike.

Naši će liječnici ići i u inozemstvo, a zasad su na edukaciji u Zagrebu i Osijeku. U Zagrebu prolaze obuku u Vinogradskoj bolnici i Kliničkom bolničkom centru Rebro, a u inozemstvo će na edukacije ovisno o uputama firme koja će nam instalirati akcelerator, odnosno o tome gdje već imaju svoje uređaje na kojima će naši djelatici prolaziti obuku. Sve ide svojim tijekom, upravo se obavljaju završni elektrostrojarski radovi i predstoji nam instaliranje samog akceleratra, što planiramo do sredine lipnja, poručuje ravnatelj Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...