SASTAVLJANJE VLADE Zadarski HDZ uvijek je imao respektabilan broj kadrova u Vladi, hoće li i ovoga puta?

Prema najnovijim spekulacijama, Šime Erlić trebao bi ostati na čelu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Za naš je portal jučer izjavio kako još ništa službeno ne može reći, odnosno da još ništa nije riješeno te bi bilo preuranjeno govoriti o tome.

No, s obzirom na njegove rezultate i iskustvo u povlačenju sredstava EU fondova, Erlić vjerojatno ostaje na ovoj funkciji, a zadrže li svoju poziciju državna tajnica mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa te državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, bit će to već veliko priznanje lokalnom HDZ-u.

Naime, od Zadrana su u Vladi još i Silvio Bašić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva te Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu financija. Ovo je doista respektabilan broj zadarskih kadrova u Vladi, osobito sjetimo li se da je član Vlade bio i državni tajnik za poljoprivredu, Šime Mršić, koju je već iduće godine podnio ostavku.

Komentirajući najnovije sastavljanje Vlade, tehnički ministar i čelnik zadarskog HDZ-a, Šime Erlić, kaže kako je Zadar oduvijek imao respektabilan broj ministara i državnih tajnika te da Grad, Županija i općine uživaju respekt središnjice stranke:

Naši su kandidati uvijek bili prepoznati i imali dobru reputaciju te smatram da će tako biti i ubuduće. Zadar je oduvijek bio baza kvalitetnih kadrova, što se vidi i po našim članovima u svim dosadašnjim vladama, kazao nam je Erlić.

Situacija će se rasplest već početkom tjedna kada će predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, izići s prvim imenima ministara u novoj vladi. Bit će zanimljivo pratiti i što će dobiti DP koji zadnjih dana učestalo dobiva kritika o “prodaji HDZ-u”, no možda ova najnovija koalicija ostvari bolje rezultate nego ova dosadašnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...