SAMOVAŽNOST Tko je Anadia Kožul koja je jučer galamila u gradskoj upravi? Na parlamentarnim izborima dobila – 12 glasova!

Branko Dukić može vam se dopasti ili ne, možete se s njim složiti ili ga kritizirati zbog niza odluka – a takvih ima podosta – ali ne možete urlati na njega. Ne zato što je on Branko Dukić, nego zato što je predstavnik Grada i zato što se na službenim i poslovnim razgovorima jednostavno ne urla.

Međutim, gradskom upravom jučer nešto iza 12.30 prolomila se galama jer je vijećnica Nezavisne liste Enija Meštrovića, Anadia Kožul, pregovore oko proračuna shvatila kao priliku za manifestiranje svoje važnosti. Osim temeljnih pravila pristojnosti, osobito pred medijima, nije joj bilo bitno ni to što ju je isti taj gradonačelnik na kojega je vikala čekao jer je kasnila, kako ne bi bez nje počeli sastanak.

I on i novinari čekali su dok vijećnica nađe parking, kao da i ostali na sastanku nisu morali proći pola raskopanog grada i tražiti parking. Ali, nitko, osim nje, nije kasnio. Krenuli smo na vrijeme.

Dolazim iz Dikla 45 minuta“, već na dolasku je Kožul predbacila Dukiću, brzo dodajući i “Bez osmijeha ovaj put“, kako gradonačelniku ne bi palo na pamet možda se nasmijati.

Po tim uličicama tamo razbijam auto, a onda mi ne pomogne ni vaš pametni parking od dva milijuna eura! Napravim četiri đira oko Zadra, gdje su ti novci? Znam da postoji zakon, gradonačelniče, ali postoji i moral! Ovo je sabotaža grada u kojem ste se rodili, izađite na cestu i pogledajte na što vam grad sliči, vikala je Kožul na Dukića.

I stoji sve što je rekla, do zadnje riječi, ali urlanju u gradskoj vijećnici nema mjesta. Jer svako podizanje glasa, a kamoli vikanje, otkriva frustriranost i nesnalaženje pojedinca, pogotovo vijećnika. Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva stoga smo provjerili koliko je Anadia Kožul na parlamentarnim izborima dobila glasova.

Dvanaest! Što znači da za nju nije glasovala ni šira rodbina i prijatelji, a kamoli građani. Nije stoga čudno da pažnju na sebe pokušava privući galamom na sastanku u gradskoj upravi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...