RAZBILI SPLIT! Zadar poravnao seriju na 1-1, slijedi dvoboj na Gripama!

Zadar – Split 92:71 (25:15, 26:19, 18:23, 23:14).
ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić.
Gledatelja: 5500
2. utakmica finale: FAVBET Premijer liga.
Suci: Tomislav Vovk, Franko Gracin, Bojan Kruljac.
ZADAR: Davis (4), Klarica, Vujačić, Žganec (20), Mazalin (7), Lakić (11), Mekić, Jambrović, Drežnjak (12), Božić (24), Ramljak (14).
SPLIT: Funderburk (3), Perković (5), Shorter (11), Sullivan (3), Kalajžić (12), Tišma (21), Runjić, Klepo, Kučić (10), Dubravčić, Pavin, Ljubičić (6).

Zadar uzvraća udarac! Nakon prve utakmice u kojoj je slavio Split, zadarski košarkaši večeras su uvjerljivo slavili i tako izjednačili rezultat u finalnoj seriji na 1:1. Splitu zbog početnog „breaka“ ostaje prednost domaćeg terena i s dvije pobjede pred svojim navijačima ima priliku osvojiti naslov. Ipak, po igri koju je prikazao ove večeri, Zadar je pokazao da se na njega itekako treba računati na Gripama.

Trener Splita Slaven Rimac od početka je krenuo s petorkom koja je otvorila prošlu utakmicu, dok je Danijel Jusup prednost u odnosu na Mazalina i Drežnjaka dao Davisu. Amerikanac je dobro iskoristio priliku, pogodio tricu, u obrani odigrao izvrsno, a Ramljak je s tri polaganja bio najefikasniji u početnom vodstvu 12:7. Božić je već u 5. minuti napravio svoj drugi prekršaj, pa je morao (nakratko) prepustiti svoje mjesto Mekiću. Zadar je nadskakao Split, zaustavio šut za tricu, energijom i visokim ritmom došao do +9, a zatim Drežnjakovom tricom do 25:13. Tišma je slobodnim bacanjima ublažio dojam u prvoj četvrtini no zaostatak od 10 poena također se činio vrlo ozbiljnim.

Poluvrijeme je završeno rezultatom 51:34 za igrače Danijela Jusupa, a prvo ime bio je Žganec s 15 postignutih koševa.

Neizvjesnost nije dugo trajala, domaćin je u jednom trenutku imao i +26, te je bez većih poteškoća utakmicu priveo kraju – za konačnih 92:71. Slijedi treća utakmica u srijedu, 29. svibnja na Gripama od 20 sati, potom i četvrta također u Splitu – u petak, 31. svibnja. Bude li serija poravnata na 2-2, majstorica bi se igrala u nedjelju, 2. lipnja – u dvorani “Krešimir Ćosić” s početkom u 20 sati.
Mislim da je naš nastup bio dosta energičan, s idejom, bili smo brzi, dobro smo trčali, davali lagane poene. Dobili smo skok što se uvijek pokazuje kao jedna od ključnih stvari. Smanjili smo broj izgubljenih lopti, drugačije smo igrali, rekao bih jednostavnije. Moramo biti zadovoljni Split je jako dobra momčad, dosta su se digli u odnosu na prvi dio sezone, brzo prenose loptu, nije lako zatvarati njihovu tranziciju. Prošlu utakmicu su nam dali 19 poena iz tranzicije, ovu 5. Mi smo u prvoj utakmici bili lošiji, ono što mi se nije svidjelo večeras je dosta tenzija na parketu, to nije dobro, treba sportski pružiti ruku, na svaku odluku se reagiralo, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup.
– Rekao sam da očekujem kvalitetniji Zadar u drugoj utakmici, to se pokazalo točnim. Bili su čvršći, bolji, s više raspoloženih igrača. U nekim situacijama kada smo dobili neki momentum imali smo i pehove da nam lopte ispadne iz ruku, odemo u kontru 1 na 2 i izgubimo loptu, umjesto da dođemo na 8 vratimo se na 12 razlike. Teško je biti non-stop u tom stizanju rezultata, ponestane mentalne čvrstoće. Ovo je play off serija, nema tu što, oni su bili bolji, okrećemo se trećoj utakmici. Svaka utakmica je priča za sebe, donosi neke stvari. Poremetilo nas je što neka naša dva-tri otvorena šuta nisu ušla, njihova jesu, prva četvrtina je otišla na 10 razlike i nije lako u ovoj dvorani stizati rezultat. Zadar zna kako igrati. Imamo dvije utakmice u Splitu, natjecatelj sam, ono što je bilo danas dobro je da smo ostali čvrsti. Danas nismo bili raspoloženi na vanjskom šutu, na gostujućem terenu ipak moraš pogoditi više. Zadar je bio čvršći, agresivniji, imao je ono što smo mi imali u prvoj utakmici. Zadar je duže skupa, lakše se skupe kad se nađu u nekoj situaciji, ali mi smo 20 godina bez naslova, morali bismo imati više želje, izjavio je Slaven Rimac, trener Splita.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...