RADETA POZVAN U POLICIJU Državno odvjetništvo pokrenulo istragu zbog uništavanja SDP-ovih plakata

Predsjednik zadarske organizacije SDP-a, Daniel Radeta, policiji je dao iskaz o uništenim stranačkim plakatima u kampanji za parlamentarne izbore. Naime, plakati koalicije Rijeke pravde išarani su grafitima “Za dom spremni” i “Srbosjek je spreman”, zbog čega je reagirala policija, a sada i tužiteljstvo koje je protiv nepoznatog počinitelja podiglo kaznenu prijavu za oštećenje tuđe imovine.

Državno odvjetništvo pokrenulo je izvide zbog pričinjene materijalne štete na našoj imovini te je pokrenut kazneni postupak protiv nepoznatog počinitelja. Uviđaj je u tijeku, ja sam u Policijskoj upravi zadarskoj kao službena osoba da izjavu. Sada kreće istraga, a DORH je podigao kaznenu prijavu, kazao nam je Radeta nakon davanja iskaza u policiji.

Napominje kako je žalosno da se teme vezane za ustaštvo i NDH i dalje potenciraju u javnom prostoru, samo zato što to nekim strankama odgovara, osobito u kampanji za lokalne izbore.

Na žalost, te teme i dalje prevladavaju ovim prostorima, što je i tužno i poražavajuće za naše društvo, a s druge strane vidimo da neke stranke profitiraju upravo na tim temama te da je i nova vlada u potpunosti skrenula desno. Otvaraju se teme potpuno beskorisne u javnom prostoru te stvaraju podjele, iako društvo od njih nema apsolutno ništa, naprotiv, stvara se dodatna mržnja među ljudima, a tome nema mjesta u našem društvu. Umjesto da se bavimo obrazovanjem i strategijom o onome što bismo trebali raditi za što kvalitetnije društvo, nekim strankama koje su, na žalost, danas na vlasti, ove teme odgovaraju, poručuje Radeta.

Do istrage je došlo nakon što je, kao čelnik SDP-a i predsjednik gradskog Odbora za zaštitu okoliša, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Gradu poslao prijavu u kojoj je naveo da su “uništena gotovo sva plakatna mjesta SDP-a na području Zadra, a šteta je napravljena i na gradskoj imovini”. Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra, Robertino Dujela, prijavu je proslijedio Policijskoj upravi zadarskoj, a u njoj stoji:

Po članku kaznenog Zakona 235. jasno je navedeno kako će se kaznom zatvora do dvije godine kazniti onaj tko ošteti, uništi, izobliči ili učini neupotrebljivom tuđu stvar. Uz uništene plakate, išarani su i ormarići u vlasništvu Grada Zadra od prometne signalizacije. Uništeni ormarići nalaze se na raskrižju Ulice Marka Marulića i Ulice Nikole Šubića Zrinskog, odmah pored plakatnih mjesta na Ravnicama, nekadašnjeg rotora kraj bolnice, naveo je čelnik SDP-a u prijavi nadležnim institucijama.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...