PROPADAJU EUROPSKI NOVCI Što se događa s Centrom za mlade, zašto je i dalje zatvoren?

Prošlo je više od mjesec dana otkako su zadarske udruge Gradu poslale prijavu za korištenje prostora Centra za mlade. Pohvalili su se velikim odazivom od 40 zainteresiranih udruga, ustanova, umjetničkih organizacija i samostalnih djelatnosti. Pročelnik Ante Ćurković tada nam je kazao kako je “posebno važno istaknuti kako pristigle prijave pokrivaju baš sve djelatnosti koje su bile definirane Javnim pozivom za iskaz interesa, a obuhvaćaju područje mladih i podrške mladima, kulture, tehničke kulture i STEM-a, izvannastavnog obrazovanja, urbanih sportova”.

No, Centar za mlade i dalje zjapi prazan. Nema namještaja, opreme, ničega. Predsjednika radne skupine Centra i Gradskog vijeća, Marka Vučetića, pitali smo zna li što se događa s Centrom i hoće li prvi korisnici konačno useliti.

Ne događa se ništa! Čuo sam da bi Grad htio zaposliti neku osobu u Upravni odjel za kulturu koja bi bila zadužena za vođenje Centra. To je sada njihova čista improvizacija kojom pokušavaju odustati od institucinalnog upravljanja Centrom. Grad je došao u upravljački škripac te bi, čak i kao simbolički čin, bio dobro da Dukić i ja damo ostavke. Tada biso vidjeli kako bi Grad funkcionirao i bez gradonačelnika i bez predsjednika Gradskog vijeća, poručuje Vučetić, koji je pojasnio kako su “u pravu bili svi oni koji su govorili da Dukić i njegovi pročelnici žele provoditi kaotične politike u deinstitucionalizaciji grada”.

A ovo je upravo to jer 40 udruga na jednom mjestu netko treba koordinirati, logistički im pomagati, administrirati njihove potrebe te imati viziju da ono što se zbiva u tom prostoru bude cjelovito i na korist građana Zadra. A ovo je još uvijek na razini osvajanja teritorija, 40 udruga pušta se u prostor, dignuta je rampa i sada bi oni sami po Dukićevim uputama trebali zaposjesti prostor kojim nitko neće upravljati, upozorava na kraju Vučetić, napominjući kako je ovo što se događa s Centrom za mlade “poraz zdravog razuma”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...