PREGOVORI ZA VLADU Član predsjedništva DP-a, Damir Biloglav: Mediji pišu svašta, još ništa još nismo definirali

Domaći mediji puni su spekulacija o pregovorima za sastav nove vlade, a u nedostatku informacija često se objavljuju i informacije o “tajnim pregovorima”, pa čak i zaključci o mandataru i ministrima.

U razgovoru s članom predsjedništva DP-a i predsjednikom županijske organizacije, Damirom Biloglavom, provjerili smo koliko ove informacije uopće odgovaraju istini, odnosno je li DP postigao bilo kakav dogovor s HDZ-om ili, pak, nekom drugom koalicijom.
Naime, Biloglav se upravo vratio sa sjednice predsjedništva stranke i kaže kako još ništa nije zaključeno, ali su svojim pregovaračkim timovima dali jasne upute o uvjetima potrebnim za postizanje dogovora s HDZ-om:

U medijima ima svega i pišu doista svašta, no ništa još službeno nismo definirali. Imamo svoje stavove i politike koje želimo provesti i onaj tko na njih pristane, bit će nam partner. Osim HDZ-a, svoje smo uvjete naznačili i ostalim strankama s kojima se pregovara, SDP-u i Mostu, a naš je minimum da u Vladi ne smije biti SDSS i Možemo. To je naš temeljni uvjet i oko njega ne pregovaramo, kaže Biloglav, napominjući kako nakon izbora nitko nema apsolutnu većinu i zato ne može inzistirati na provođenju svojega programa u cjelosti.

Moramo se pomiriti s tom činjenicom i pokušati u datim uvjetima postići najviše što je moguće. Dakle, sve ovo što se po medijima vrti samo su probni baloni, bolje reći, pokušaj utjecanja na nas, a sve u cilju razdora. Međutim, nema šanse da nas itko poljulja u stavovima, homogeni smo i od svojih uvjeta ne odustajemo, poručuje Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...