NAPADAČ NA RADETU Filipu Šekeroviću produljen pritvor za još dva mjeseca!

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, 29-godišnjem Filipu Šekeroviću na Općinskom sudu u Zadru danas je produljen istražni zatvor. Šekerović će tako u istražnom zatvoru ostati još dva mjeseca, odakle će ga dovoditi na ročišta kod sutkinje Danijele Zubčić.

Iako je u javnosti poznatiji kao napadač na čelnika zadarskog SDP-a, Danijela Radetu, Šekeroviću se sudi zbog dovođenje u opasnost života i imovine te je 30. travnja već održano prvo ročište. Optuženik je u Ugljanskoj ulici, nakon što je Radetu zalio kantom na Trgu pet bunara, zapalio kontejner, a vatra se proširila i na susjedne objekte te izazvala štetu jer je, kako smo doznali na sudu nakon podizanja optužnice, požar zahvatio fasadu obližnje zgrade, klima uređaj, telefonske kabele, prozore i  drvarnicu.

Sutkinja mu je tada odredila pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Pritvor je Šekeroviću tada produljen do 27. svibnja zbog dva kaznena djela, oštećenju tuđe stvari te izazivanje opasnosti za imovinu većeg opsega s obzirom da je osoba koja je nešto zapalila svjesna da se vatra može proširiti na zgrade u blizini, stoga je u ovom slučaju bila riječ o dva kaznena djela.

Upitan da se izjasni o krivnji, Šekerović je na prvom ročištu u travnju izjavio da se ne osjeća krivim, suđenje mu se nastavlja, a danas mu je, kako vidimo, i produljen istražni zatvor.

Zanimljivo je da je Radeta, zbog ovog napada na Trgu pet bunara, ali i učestalih prijetnji,  neko vrijeme čak imao policijsku zaštitu, o čemu nam je tada rekao:

Već 15 dana imam policijsku zaštitu, a i zovu me iz policijske postaje i pitaju, s obzirom na mjeru zabrane prilaženja od strane počinitelja, događa li se nešto po tom pitanju. Ja, naravno, odgovorim da ne jer je počinitelj u pritvoru. Zovu me svakih sedam dana, što je korektno s njihove strane,  mada ne znam s kojom svrhom jer je napadač pritvoren, kazao je tada Radeta.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...