Na inicijativu Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Zadra: Predstavljen projekt “Želiš li se mijenjati za mjesto?”

Na inicijativu Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Zadra, a u suradnji s Košarkaškim klubom osoba s invaliditetom i Udrugom tjelesnih invalida Zadar te uz potporu Grada Zadra i gradske tvrtke Obala i lučice pokrenut je projekt „Želiš li se mijenjati za mjesto?”.

Ovim se projektom želi podići svijest građana o važnosti dostupnosti parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Na 10 prometnih znakova koje označavaju invalidska parkirna mjesta postavljene su dodatne ploče s fotografijama naših sugrađana s invaliditetom kako bi se dodatno senzibilizirala javnost za njihove probleme.

Ante Rubeša iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Zadra istaknuo je da je odaziv osoba s invaliditetom u ovoj kampanji izvrstan u odnosu na druge gradove, te se samo čeka nas obične građane.

Gradonačelnik Branko Dukić se nadovezao s pohvalama projektu i zahvalio svima koji su u njemu sudjelovali, te naglasio kako se svi problemi koje udruge naglase partnerski rješavaju.

Filip Jadrijev iz Udruge tjelesnih invalida je kao jedan od najvećih problema istaknuo zazuetost parkirnih mjesta preko ljeta kada ljudi ostave automobile po više dana i tjedana na mjestima za invalide te time onemogućuju pristup lokalnom stanovništvu. O tom problemu se u Gradu već razmišlja, pa je tako Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša najavio prijedlog Gradskom vijeću za izmjene odluke o parkiranju na način da će se ograničiti korištenje mjesta za osobe s invaliditetom na užem dijelu Poluotoka na 48 sati, gdje je u funkciji 68 takvih parkirnih mjesta,  te bi već od sljedeće turističke sezone ovaj problem trebao biti riješen. Na fotografijama se nalaze: Ivan Hromin, Filip Jadrijev, Ivica Žagar, Mate Perinović, Gordana Krnčević, David Babac, Dino Ramić, Dino Perica, Ivica Božić-Petričević i Dragica Vukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...