METEO PROGNOZA Danas u Zadru i Dalmaciji – suncobran, a sutra i idući tjedan… kišobran

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom čeka nas u većem dijelu zemlje danas. Ujutro ponegdje magla, većinom samo u Podravini i Međimurju, poslijepodne uz prolazno više oblaka, uglavnom na jugu zemlje i u unutrašnjosti Istre lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a ujutro duž obale burin. Najviša dnevna temperatura većinom od 22 do 27 °Celzija.

Pretežno, poslijepodne djelomice sunčano, a uz više oblaka uglavnom na jugu prognoza je i lokalno za Dalmaciju i Zadar. Može pasti malo kiše ili pljusak. Slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 23 i 26 stupnjeva…

Promjenljivo i nestabilno čeka nas pak sutra. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, uz obalu umjereno do jako jugo, najniže jutarnja temperatura od 10 do 15, na moru između 14 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 °Celzija, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Uglavnom, u nedjelju se očekuje promjena vremena!

Na snazi žuto upozorenje Meteoalarma za gotovo cijelu RH. Prognostičari DHMZ-a upozoravaju na moguće izraženije pljuskove s grmljavinom uz prolazno jak vjetar.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, navode iz DHMZ-a.

Da subota u Dalmaciji donosi pretežno sunčano i suho vrijeme, pa je idealna za boravak na otvorenome, najavljuje i Dalmacija Danas. Još samo u početku će biti tramontane, već od jutra na moru će zapuhati slabo do umjereno jugo koje krajem dana ponegdje može biti pojačano. Jutro će biti svježije, a danju vrlo toplo, od 24 do 29°C u najtoplijem dijelu dana.

Nedjelja- ističu- ponovno donosi promjenjivije vrijeme, već od jutra s mora će se jače naoblačiti pa će danju posvuda povremeno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, mjestimice može pasti preko 30 litara oborine po metru kvadratnome, zato pripremite kišobran, a opreza nikada dosta.

Veći dio dana puhat će jugo, ali će popodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana prolazno zapuhati bura. Zadržat će se toplo kao i proteklih dana.

Promjenjivo će biti i u prvom dijelu sljedećeg tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...