KONAČNO U PONEDJELJAK! Otvara se novi most u Omišu na Cetini: Evo kada ćete se prvi put moći provozati…

Kako otkrivaju Hrvatske ceste, ovaj ponedjeljak konačno se otvara obilaznica Omiš. Javili su da će omiška obilaznica biti puštena u promet oko 13 sati. Dalmacija Danas ranije je pisala da bi se uskoro mogla otvoriti obilaznica i most na Cetini.

“Početkom svibnja uspješno je obavljen tehnički pregled mosta što je bilo neophodno za dobivanje preostale dvije dozvole. Najvažnije je da nisu uočene bilo kakve nepravilnosti. Nadam se da će puštanje mosta u promet uslijediti ovaj tjedan”, u utorak nam je kratko kazala Tamara Paić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Podsjetimo, most je duljine 224,45 metara, a vrijednost radova iznosi 174,46 milijuna kuna (bez PDV-a)/ 23,16 milijuna eura. Iako mnogi s nestrpljenjem očekuju da promet krene mostom, dio stanovnika nije sretan. Naime, građani omiškog zaleđa već su neko vrijeme zabrinuti što će se dogoditi onog trena kada most i ta dionica budu otvoreni, kada će se zapravo dobar dio prometa preusmjeriti na prometnice kroz Poljica.

Tamošnje ceste teško podnose i sadašnju razinu prometa, nema sumnje da će dodatno opterećenje situaciju samo pogoršati. Promet će tako s Jadranske magistrale iz smjera jugoistoka (Makarske) biti preusmjeren na neadekvatne prometnice u omiškom zaleđu – službenog naziva DC70 te ŽC 6142. Riječ je o cesti Gata – Zvečanje – Blato na Cetini, državnoj cesti koja predstavlja spoj Omiša s autocestom, te županijskoj cesti u suprotnom smjeru, koja preko Tugara, Srinjina i Žrnovnice vodi do Stobreča, odnosno Splita.

Cilj otvaranja mosta je preusmjeriti dio prometa s jadranska magistrale i tako je rasteretiti, no svi znaju da je rješenje samo jedno – brza cesta od Splita do Omiša i to južnim padinama Peruna, odnosno Poljičke planine, piše Dalmacija Danas.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...