FOTOGALERIJA Obilježavanje 32. obljetnice vojne akcije Jaguar 1992.

Kako smo već naveli, ove godine obilježava se 32. obljetnica vojne akcije Jaguar 1992., jedinstvene po načinu na koji je izvedena i njenom strateškom značenju za grad  Zadar i okolna naselja. Tom akcijom koja je započela 17. svibnja 1992. oslobođeno je uporište srpskih snaga na brdu Križu, dominantnoj i strateški važnoj uzvisini iznad  Bibinja i  Sukošana pokraj  Zadra. Tijekom jeseni 1991. srpske snage su uporište na Križu koristile za motrenje, izviđanje i borbeno djelovanje prema  Zadru i okolnim naseljima, a s toga su mjesta izvješćivale pojedine jugoslavenske televizijske postaje, služeći se ratnom propagandom u prenošenju informacija o napadima na Zadar.

Oslobađanje brda Križ za hrvatske branitelje značilo je potvrdu njihove vjere u vlastite sposobnosti za obranu i oslobađanje Hrvatske.

Ove godine obljetnica akcije Jaguar obilježava se odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata uz zahvalu svim hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održalo se danas u 9 sati na Gradskom groblju  Zadar, a sve je svojim objektivom zabilježila naša Linda čiju vam galeriju donosimo u cijelosti. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...