EU FONDOVI Zadarski otoci dobivaju 25 milijuna eura!

Iako je gradski proračun u blokadi te se sredstva europskih fondova do daljnjeg ne mogu koristiti, u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova saznajemo kako će u razvoj zadarskih otoka biti uložena velika sredstva. Naime, kako nam je kazao ministar  Šime Erlić, Zadar ne ostaje bez EU sredstava, ali gubi korak u razvoju jer ima već ugovorena sredstva koja treba trošiti, a ne troši ih jer ne može osigurati sufinanciranje.

No, u svemu tome dobra je vijest da će otoci dobiti velika sredstva EU fondova koja je Ministarstvo, kako kaže Erlić, već rezerviralo isključivo za tu namjenu:

Za Zadarsku županiju prvi smo put rezervirali 25 milijuna eura od ukupno 150 milijuna eura za hrvatske otoke iz EU fondova za razvojne projekte. Riječ je o sredstvima koja su već osigurana i namijenjena upravo projektima za kvalitetniji život otočana i što bolju demografsku sliku, kazao nam je Erlić koji se referirao i na situaciju u gradskom proračunu:

Ne znamo dokad će ova blokada potrajati, ali činjenica je da ona šteti interesima Zadra s obzirom da se projekti ne mogu provoditi. Moguće je da će kod nekih projekata doći do potpune obustave sredstava na način da se ne mogu realizirati, primjerice izgradnja vrtića koji imaju rokove realizacije. Međutim, kada bi se proračun izglasao, još imamo šanse da se projekti za koja su sredstva već osigurana, uspiju realizirati, istaknuo je Erlić čije je Ministarstvo ipak donijelo lijepu vijest zadarskim otocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...