CENTAR (NI)JE ZA MLADE Pročelnica Bušić: U zgradi ima mjesta za različita područja, od psihološke podrške do urbane kulture

Nakon što su zaprimili 40-ak prijava za korištenje Centra za mlade, javnost čeka kada će se ovaj prostor konačno otvoriti s obzirom da još uvijek nije namješten te da nema nikakve opreme za rad korisnika. U međuvremenu je gradonačelnik Branko Dukić održao sastanak s dijelom oporbenih vijećnika na kojemu je opet ponovljen uvjet DP-a o podršci proračunu ukoliko se u Centru za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade omogući i prostor za mlade, istaknuo je njihov vijećnik Damir Biloglav:

Moj je jedini uvjet Centar za mlade, u Gradskom vijeću sjedio sam prije 20-ak godina kada je krenula ta ideja. Nakon 20 godina stigli smo do toga da je zgrada gotova, ali je prazna. U međuvremenu se promijenila koncepcija Centra i ne slažem se s tim promjenama. Ali, ako je već tako napravljeno i ako će taj centar biti za mlade, za to sam da se napravi druga ustanova. Vrijeme je pokazalo da je takav tip ustanove potrebniji gradu nego u vrijeme kada smo govorili o tome prije 20 godina, poručio je Biloglav, podsjećajući na posljedice na mentalno zdravlje mladih što su ih ostavile stroge mjere za vrijeme Covida-19.

Pročelnicu Upravnog odjela za kulturu i šport, Dinu Bušić stoga smo pitali za komentar sve češćih prigovora o koncepciji Centra koja po mnogima nije dovoljno usmjerena prema mladima i njihovim problemima, a evo što nam je odgovorila:

Grad Zadar više je puta komunicirao s javnošću da u zgradi Centra koji je sa svojih 3000 četvornih metara najveći u Hrvatskoj, ima mjesta za različita područja koja čine platformu za podršku mladima, od psihološke i pedagoške podrške, preko neformalnog obrazovanja, izvannastavnih aktivnosti, sve do kulture, suvremene i urbane kulture i slično. Vidi se to i prema područjima koje smo, osluškujući potrebe svih aktera, uključili u Poziv za iskaz interesa i dobili, između ostalog i potencijalne buduće korisnike koji će se baviti upravo navedenim, a to je psihološka podrška mladima. Resor je to Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, koji uz UO za odgoj i školstvo te UO za kulturu i sport, zajednički radi na skorom otvaranju ovog objekta, zaključuje pročelnica Bušić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...