BABY LASAGNA U karikaturi za Kvizoramu i Antenu Zadar svjetski poznatog karikaturista Petra Pismestrovića

 

-Kako su u sve manifestacije uključene i kladionice, tako je u Eurosongu glavni favorit kod bukmakera postala pjesma hrvatskog predstavnika jestivog imena Baby Lasagna. Teško je razumjeti ukus publike, ali ime obećava da se ne zaboravi. Ako i ne pobijedi, jer na kraju uvijek umješa prste viša sila (politika), ovaj je pjevač građanskog ime Marko Purišić u nećemu već osvojio prvo mjesto. Naime za sad je jedini od svih sudionika Eurosonga koji će imati svoju, to jest moju karikaturu na naslovnici Kvizorame… – otkriva nam Petar.

Pismestrović pripada među najcjenjenije političke karikaturiste u Austriji. I ne samo u Austriji, izuzetno cijenjeno je ime u svom fahu u cijeloj Europi, priznato širom svijeta.  Njegove su karikature obišle planet, objavljivale su se ili se pojavljuju u najvećim i najznačajnijim listovima poput New York Timesa, Sandy Times, Le Monde, Courrier International…  Na meti su mu i tema brojni znani i neznani, ipak ponajprije oni iz javnog života, sportaši, glumci, novinari, političari naročito, oni su definitivno najčešća ‘roba’. Ovaj Hrvat rodom iz Srijema, političare, kaže i često ponavlja, nikada nije mazio, tako da…

-O sebi mogu reći da sam karikaturist koji već više od 50 godina crta karikature, surađivao sam s preko stotinu listova, magazina, televizijskih kuća, online magazina, izdavačkih kuća, a naravno s nekima još surađujem – kazuje nam. Mladolik. Uostalom, tek je za Petrom Pismestrovićem sedam desetljeća života. (PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...