ZAVRŠENO TESTIRANJE Na natječaju za općinske suce najviše bodova dobila Neva Lukin

Nakon razgovora s kandidatima za suce Općinskog suda u Zadru, Državno sudbeno vijeće danas popodne objavilo je listu kandidata s najvećim brojem bodova. Na listi je sedmero sudaca, a prva po broju bodova je sutkinja Neva Lukin koja je ukupno ostvarila 295,70 bodova, druga je Senia Bušljeta s 283,87 bodova, treća je Vera Miočić s 280,90 bodova, četvrta Nikolina Grancarić s 273,79 bodova, peta Antea Barešić Lukić s 273,13 bodova, šesta Petra Kaštropil 272,19 bodova, sedma Božana Mihalj s 269,39 bodova, osma Željana Vidović Labor s 267,38 bodova, deveta Danijela Števanja s 265,03 boda, deseti je Nikola Bilan s 257,47 bodova, dok je na zadnjem mjestu Iva Peričić Pejar s 241,74 boda.
Evo i imena svih 20 kandidata i kandidatkinja koji su se natjecali za suce Općinskog suda u Zadru: Iva Peričić Pejar, Maja Poprženović, Mislav Marčić, Nataša Đaković, Nikola Bilan, Jadranka Longin, Danijela Števanja, Danijela Jažić, Željana Vidović Labor, Lara Menđušić, Nikolina Grancarić, Božana Mihalj, Petra Kaštropil, Antea Barešić Lukić, Sanja Đurić, Helena Stojić, Senia Bušljeta, Igor Njegovanović, Vera Miočić i Neva Lukin.
Imenovanjem još četvero sudaca i sutkinja Općinski sud u Zadru znatno će popraviti kadrovsku situaciju o kojoj je već govorila v. d. predsjednica Jadranka Nižić-Peroš napominjući kako zadarski sud radi s 12 sudaca manje.
– Prema odluci ministra pravosuđa imamo pravo na 53 suca, a sada nas ima 41. Od toga su tri suca udaljena, među kojima i sutkinja Karuc, a dosadašnji predsjednik Mario Pešić i sutkinja Antonija Božina su pod suspenzijom te nam je jedna sutkinja na dugorajnom bolovanju. Sud, dakle, funkcinira s 41 sucem i sutkinjom, od 53 moguća, kazala nam je v. d. predsjednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...